"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KPSS iddianamesi ‘terör örgütü’ iddianamesi olarak değiştiriliyor

08 Ekim 2015, Perşembe 11:18
2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda(KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili olarak hazırlanan iddianame Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma savcısına geri gönderildi.

Başsavcılık, Hizmet Hareketi'ne yönelik dosyanın gecikecek olması nedeni ile dosyaya 'terör örgütü' ibaresinin eklenmesini istedi. 

2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili olarak Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu savcısı Yücel Erkman tarafından 11 Eylül’de tamamlanıp incelenmek için Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak ve Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Başsavcıvekili Necip İşçimen’e gönderildi. 

Dosyayı inceleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harın Kodalak ve Başsavcıvekili İşçimen, Hizmet Hareketi'ne yönelik örgüt iddiaları ile ilgili yürütülen soruşturmanın gecikecek olması nedeni iddianameyi savcı Yücel Erkman’a geri gönderdi. Geri gönderilen iddianamenin savcı tarafından 'terör örgütü' iddianamesi şeklinde hazırlanması istendi. 

Savcı Erkman, KPSS’ye yönelik yaptığı operasyonlarda mahkemeye sevk nedeni olarak ‘terör örgütü’ suçlamasını yöneltmedi. Savcı Erkman sevk sebebi olarak, ‘örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, sahtecilik, resmi belgede sahtecilik’ suçlamalarını gösterdi. Dosya kapsamında 55 kişi tutuklu olarak bulunuyor.

Okunma Sayısı: 1314
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı