"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kur’ân-ı Kerîm’i yakma girişimine kınama

19 Kasım 2019, Salı 16:00
Dışişleri Bakanlığı, “Norveç’in İslâmlaşmasını Durdurun (SION)” isimli aşırı sağcı grubun, geçen Cumartesi Kristiansand şehrinde düzenlediği gösteride Kur’ân-ı Kerîm yakma girişimine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Norveç’in Kristiansand şehrinde 16 Kasım’da İslâm karşıtı bir örgüt tarafından düzenlenen gösteride, kutsal kitabımız Kur’ân-ı Kerîm’e yapılan saygısızlığı en ağır şekilde kınıyoruz. Bu tür eylemlerin engellenmesini ve sorumluların en kısa sürede adalete teslim edilmesini bekliyoruz” ifadesine yer verildi. Açıklamada, ırkçı ve aşırı sağcı söylemleri, sosyal medya paylaşımlarıyla bu eğilimleri körükleyen siyasetçilerin, esasen bu tür dine hakaret ihtiva eden saldırıların da ideolojik altyapısını oluşturduğuna dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi: “Bu saldırılar sadece Müslümanları hedef almamakta, insanlığın tümü için tehdit oluşturmaktadır. Bütün dünyayı tehdit eden bu virüsü tamamen temizlemek için uluslar arası toplumun birlikte çalışması yönündeki çağrımızı bu vesileyle tekrar ediyoruz. ‘Din veya inanca dayalı terörizm ve diğer şiddet eylemleriyle mücadele’ başlıklı Birleşmiş Milletler (BM) kararının tüm üye ülkelerce uygulanması önem taşımaktadır. Türkiye bu yöndeki uluslar arası çabalara liderlik etmeye devam edecektir.”

AA

Okunma Sayısı: 571
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı