"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurban Bayramı eziyete dönüşmesin

24 Temmuz 2019, Çarşamba 21:52
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Kurban Bayramının eziyete dönüşmemesi için vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Palandöken, “Dinî vecibelerimizi yerine getirdiğimiz önemli günlerden olan Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar kurbanlıklarını almaya başladı. Ancak özellikle büyükşehirlerdeki modern kurban kesim alanları vatandaşların talebini karşılayamıyor. Nüfusun artmasıyla birlikte kurban kesim alanlarının kapasitesi ihtiyacın altında kalıyor. Son yıllarda Kurban Bayramı’nın yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte sıcak havalarda kurban kesimi güçleşiyor. Yerel yönetimler, soğuk hava deposu olan modern ve hijyenik kurban kesim alanlarını geliştirmek için şimdiden çalışmalar yapmalı” dedi.

Palandöken, “Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda vatandaş için Kurban Bayramı eziyete dönüştü. Vatandaşların kurban ibadetlerini sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yerine getirebilmesi için modern kurban kesim alanlarında kesilen kurbanlıklar kişi sayısına göre pay edilmeli. Kurbanlıkların doğru şartlarda taşınabilmesi için kesim alanlarına getirirken ücretsiz servis hizmeti verilmeli” şeklinde konuştu.

Ankara – Ahmet Terzi

Etiketler: kurban bayramı
Okunma Sayısı: 1383
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı