"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mahmut Çalışkan’ı rahmetle anıyoruz

14 Eylül 2019, Cumartesi
Bediüzzaman Said Nursî’nin Talebelerinden Mahmut Çalışkan’ı vefat yıl dönümünde duâlarla anıyoruz.

Mahmut Çalışkan 1938’de Emirdağ’da doğmuş, Bediüzzaman Said Nursî ile çeşitli defalar görüşmüş ve hizmetinde bulunmuştu. Emirdağ’ın sadâkatli ve istikametli Nur Kahramanlarından biri olan Mahmut Çalışkan asalet ve efendilikte öncü ve mümtaz olan “Çalışkanlar Hanedanının” sadâkatli talebesi Bediüzzaman’ın iki yıl şoförlüğünü yapmış. 

Emirdağ’ın sadâkatli ve istikametli Nur Kahramanı 

Mahmut Çalışkan, kendisiyle yapılan bir röportajında Bediüzzaman Said Nursî’den şöyle bahsediyor: “Üstad gençlerle çok ilgilenirdi. Özellikle üniversitelilerle çok ilgilenirdi. Hasta olsa bile üniversiteli gençleri zinhar kabul ediyordu. ‘Bunlar geleceğin Nur Talebesi olacaklar hem okuyacaklar hem neşredecekler’ diyordu.” Üstad ve Nurlara samimiyetle sahip çıkan Çalışkanlar hanedanından olan Mahmut Çalışkan, 13 Eylül 2016’da vefat etmiştir. Bu vesileyle vefat yıl dönümünde duâlarla anıyoruz. 

İstanbul – Yeni Asya

Etiketler: mahmut çalışkan
Okunma Sayısı: 1495
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı