"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Manisa Valiliği'nden ''Başörtülü bayanlara kelepçe rezaleti'' ile ilgili açıklama

11 Kasım 2015, Çarşamba 18:41
Manisa Valiliği, Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda başörtülü bayanlara kelepçe takılması olayında kasten ya da ihmalen katkısı olan görevliler hakkında gerekli incelemelerin başlatıldığını açıkladı.

Valilik, görevliler hakkında hukuki süreçlerin işletildiğini kaydetti.

Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“PDY adı verilen yapılanmaya karşı ilimiz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturma gereği bir kısım insanların evlerinden alınarak emniyet ve adli mercilere intikali sağlanırken bazı tesettürlü bayanlara gerekmediği halde kelepçe takılması görüntülerinin medyaya yansıması üzerine kamuoyunda oluşan tereddüt ve tartışmaları dikkate alarak aşağıdaki açıklamaya valiliğimizce gerek duyulmuştur.

Soruşturma uzun bir süredir Cumhuriyet Başsavcılığımızın kontrolünde İl Emniyet Müdürlüğümüzün ilgili birimlerince yürütülmekte olup her türlü delilin titizlikle değerlendirildiği, ihbar, şikayet ve başvurular üzerine gelişen bir soruşturmadır.

Toplanan deliller ve gelişen soruşturma süreci gereği bir kısım şüphelilerin gözaltına alınması gerekmiştir. Gözaltı sürecinde öngörülmeyen, önceden talimatlandırılmayan bir kelepçe takma olgusunun gerçekleşmiş olduğunu kamuoyu ile birlikte biz de üzülerek öğrenmiş durumdayız.

Hukuki süreçte suçluluğu sabit olmayan hiç kimsenin hele de toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların, şartları oluşmadan böyle bir işleme tabi tutulmaları her kademede üzüntüyle karşılanmıştır. Olayın tekerrür etmemesi için gerekli talimatlar verilmiş, gerçekleşen olayda kasten ya da ihmalen katkısı olan görevliler hakkında gerekli incelemeler başlatılmış olup hukuki süreçler işletilmektedir.

Devletimizin bir kurumu olarak emniyet teşkilatımızın da milletimizin değer yargıları ve bakış açısı dışında bir tutum içinde bulunmamasının asıl olduğunu, her şeye rağmen gerçekleşen olay hakkında üzüntülerimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Başörtülülere kelepçe rezaleti

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/basortululere-kelepce-rezaleti_368033

Okunma Sayısı: 5158
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    12.11.2015 09:25:02

    Emir olmadan kimse bu işi böyle yapmaz! Hele kelepçe takmak, kolay değil öyle! Valinin haberi yok, müdürün haberi yok... Geç bunları!..

  • bir ademoğlu

    11.11.2015 22:47:47

    Fethullah gülenin ve ekibinden olanların kumpas kurduğu ( şimdilik öyle biliniyor ) Tahşiye davası mağduruyum. dava 3 ağır cezada devam ediyor... Ancak başörtülü bayanlara yapılan bu eziyeti insan haklarına saldırı olarak kabul ediyor ve Risale i nur okuyucusu olarak şiddetle telin ediyorum. Batı çalışma grubu ecevitçiler bile bunu yapmadı...Ne günlere kaldık...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı