"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mavi Marmara Şehitlerinin kanı yerde kaldı

31 Mayıs 2020, Pazar 22:22
10 yıl önce 31 Mayıs 2010’da Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi’nde İsrail tarafından saldırıya uğrayarak şehit edilenlerin kanı yerde kaldı.

31 Mayıs 2010’da İsrail tarafından abluka altında tutulan Gazze şeridine insani yardım ulaştırmak isteyen Gazze’ye Özgürlük Filosu uluslar arası sularda İsrail askerleri tarafından saldırıya uğramış, filonun amiral gemisi Mavi Marmara’da bulunan 10 yardım gönüllüsü bu saldırıda öldürülmüştü. Gazze’ye Özgürlük Filosu, yardım gönüllülerini taşıyan Mavi Marmara gemisiyle birlikte, Sfendoni, Challenger I, Eleftheri Mesogios, Gazze I ve Defne Y gemilerinden oluşuyordu. Saldırıda, Furkan Doğan, İbrahim Bilgen, Cevdet Kılıçlar, Çetin Topçuoğlu, Necdet Yıldırım, Cengiz Songür, Cengiz Akyüz, Ali Haydar Bengi, Fahri Yaldız ve Uğur Süleyman Söylemez isimli yardım gönüllüleri vefat etmiş, 56 aktivist de ağır yaralanmıştı. Filo İsrail tarafından ele geçirildikten sonra yardım gönüllüleri İsrail tarafından alıkonulmuş ve kötü muamele görmüştü. 

Failler hakkındaki dava düşürüldü

Katliâmın sorumlusu olarak gösterilen dönemin Genelkurmay Başkanı Gabi Ashkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Elizer Marom, Hava Kuvvetleri İstihbarat Sorumlusu Avishai Levi ve İstihbarat Başkanı Amos Yadlin hakkında Türkiye’de açılan dâvâ Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşmanın ardından 2016’da düşürüldü. Mahkeme heyeti, Türkiye’nin söz konusu anlaşmayla egemenlik haklarından feragat ederek dâvânın düşürülmesine hükmetti. Los Angeles’te dönemin İsrail başbakanı Ehud Barak hakkında açılan dâvâ ise yine bu anlaşma gerekçe gösterilerek ortadan kaldırıldı. Mavi Marmara sanıklarından Gabi Ashkenazi, geçtiğimiz haftalarda İsrail Dışişleri Bakanı oldu.

Tazminat değil hukukî süreç işlemeliydi

2016 yılı, iki devlet açısından olduğu gibi, aile veya yakınlarını uluslar arası sularda İsrail kurşunuyla ölenler için normalleşmenin başlangıcı sayılamadı. Ölen 10 ve yaralanan onlarca gönüllünün yakınlarının isteği tazminat değil hukuki sürecin işlemesiydi. İsrail saldırısında vefat eden Cengiz Akyüz’ün oğlu Furkan Akyüz, Sputnik’le yaptığı söyleşide yaşadıkları süreci “İsrail yaptığı zulmün üstünü kapatmayı seven bir devlet. Bunu parayla, zorbalıkla veya lobi gücüyle yapar. Türkiye’ye, şehit ailelerine, İHH vakfına da birçok kez para teklifinde bulundular. Yani İsrail, konuyu el altından kapatmak istedi. Ama biz Türkiye’den çıkan karara kadar Mavi Marmara davasının arkasında olduğumuzu ve İsrail’in parasını istemediğimizi kararlılıkla ifade ettik” diye özetledi. 

Okunma Sayısı: 2406
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    16.5.2023 10:20:03

    Cenabu Allah c.c imhal eder (Erteler), ama asla İHMÂL ETMEZ! Bakalım ne ve nasıl olacak, bi şekilde insanlık buna ŞAHİD olacaktır, inşaallah. Amiiin. "Allah c.c NUR'unu tamamlayacaktır, onlar istemese de." Dua ile şifanın kapısını aralayacağız, inşaallah! 🌹 اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ فِتْنَةِ اٰخِرِ الزَّمَانِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ فِتْنَةِ الْمَس۪يحِ الدَّجَّالِ وَ السُّفْيَانِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنَ الضَّلَالَاتِ وَ الْبِدْعِيَّاتِ وَ الْبَلِيَّاتِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ شَرِّ النَّفْسِ الْاَمَّارَةِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ شُرُورِ النُّفُوسِ الْاَمَّارَاتِ الْفِرْعَوْنِيَّةِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ شَرِّ النِّسَٓاءِ ...Tesbihatdan! Duaya ve Sabra devam! "İnnallahe meassabirîn." Allah c.c Sabreden ve müsbet hareket ederek HAK ve HUKUKUNU MÜDAFAA EDENLERLE BERABERDİR! Küfür devam eder, ZULÜM DEVAM ETMEZ, EDEMEEEZ, ETMEMELİ DE! ZALİMLER için yaşasın CEHENNEM! 😔😭❤🤲❤☝️

  • S.topuz

    16.5.2023 10:19:41

    İşte çifte "STANDARD" veya ikircikli HUKUK bu olsa gerek! UKRAYNADAKİ RUS saldırısı sebebiyle hemen harekete geçebilen hakim ve MUKTEDİR GÜÇLER, ne hikmetse MASUM FİLİSTİNİ ve FİLİSTİNLİ ZAVALLILARI görmezden gelenler ve halen daha bir açıklamayla yetineceğini sanıyorlar? Altmış senedir AÇIKLAMA, KINAMA ve BEYANLARLA İNSANLARI aldatıp bu AZÎM ZULÜME GÖZ YUMDUNUZ! Kim bunu görmezden geldiyse, gücü ve imkanı varken engel olmadıysa, bilhassa dahada teşvik edip desteklediyse, kalben olsun buğz etmediyse AYNEN İSRAİL GİBİ ZULÜMLERİN ve KATLİAMLARIN  ORTAĞIDIR, MADDÎ MANEVÎ MESULDÜR! Yeter artık bu SUSKUNLUK, KORKAKLIK, her ne sebeple olursa olsun. Ya bu masumlarada kendilerini SAVUNACAK KADAR MADDİ MANEVİ SİLAH ve Para ve eleman verin, yada İSRAİLİN BU ZULMÜNE SON VERDİRİN. BU NE KORKAKLIK, YETER ARTIK BREEE!

  • Hüseyin İlhan

    1.6.2020 07:34:30

    M.Marmara ile mağdur dindaşlarımıza insani yardım için gidenlerin eşkiya,terörist devlet İSRAİLLİ KATİLLERİN saldırılarına maruz kaldığında 'Gerekirse donanmadan refakatçi gemi göndeririz,diyen ve ikide bir EEYYYY FİLİSTİİİİN diye diye yırtan biri vardı.10 TC.Vatandaşı ve dindaşımızın şehit edildiği,56 'nın ağır yaralandığı saldırının katillerini'İSRAİL BİZE,BİZ İSRAİL'E MUHTACIZ,diyerek yaptıkları İHANET ANTLAŞMASIYLA müslümanları katillere satan antlaşmayı imzalayan AKPMHP koalisyon iktidarı nasıl ikiyüzlü ve riyakar bir politika izlediğini cihana gösterdi.Hala bu ihanet sahiplerini savunan akıl sahibi varmıdır tahmin etmiyorum.FANATİK TARAFGİRLER olabilir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı