"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Menderes milletin bağrından çıktı

22 Mart 2018, Perşembe
Merhum Adnan Menderes’in verdiği mücadelenin başlı başına incelenmesi gerektiğine dikkat çeken Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Adnan Menderes bu milletin içinden çıkmış bir adam” dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Müdürlüğü tarafından “Türk Siyasî Hayatında Adnan Menderes” isimli sempozyum düzenlendi. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, adına sempozyum düzenlenen merhum Adnan Menderes’in verdiği mücadelenin başlı başına incelenmesi gerektiğine dikkati çekerek, “Adnan Menderes bu milletin içinden çıkmış bir adam. Bu milletin dokusuyla uyumlu bir insan. Bu milletin bizatihi bağrından çıkmış, bütün değerlerine sahip, bu milletin değerlerini ikame etmeye çalışan ve belki de uzaklaştırılmaya çalışılan değerleri tekrar bu millete iade etmeye çalışan bir şahsiyet. Bu milletin gönlünde müstesna bir yer tutmuş biri” diye konuştu.

Afrin zaferi

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Aydın’dan çıkan tarihi şahsiyetlere değinerek “Aydın’ı sevmeye, muhabbet duymaya ve Aydın’a gelmeye de mecburuz. Adnan Menderes son derece nazik bir adam, lâtif bir şahsiyet ve her kelimesinde ipek gibi bir yumuşaklık var. Bu adam nasıl başbakan olmuş diyorsunuz. Tarihi gerçeklik onu başbakan yapıyor, önümüzde duruyor. Tarihe o bir lider olarak geçiyor. Hakkıyla bir lider” ifadelerini kullandı. Sempozyumun ardından Menderes’in fotoğraflarının ve döneme ait gazete kupürlerinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

***

Menderes ile ilgili yazı dizisini okumak için tıklayınız

-Demokrat Başbakan - İslâm Yaşar’ın Kaleminden...

AA

Etiketler: adnan menderes
Okunma Sayısı: 1967
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı