"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Metrolarda kadınlara ayrı vagon uygulamasını deneyebiliriz''

14 Haziran 2016, Salı 15:13
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabından başlattığı “Japonya'da olduğu gibi, Ankara metrosunda da kadınlara ayrı bir vagon uygulamasını deneyelim miö anketinin sonuçlarını açıkladı.

Gökçek, anketle ilgilenen 631 bin 567 kişiden, 79 bin 574 kişinin oy kullandığını, oy kullananların yüzde 52’sinin uygulama önerisine 'evet' derken, yüzde 48’inin ise 'hayır' oyu verdiğini bildirdi. Gökçek, "Metrolarda kadınlara yönelik vagon uygulamasını deneyebiliriz… Biraz daha düşünelim... Uygularsak Meclis Kararı gerekli… Hayırlısı" dedi.

Başkan Gökçek’in dün Twitter’dan başlattığı 'Ne dersiniz? Japonya'da olduğu gibi, kadınlara tacizin önlenmesi için Ankara metrosunda da kadınlara ayrı vagon uygulamasını deneyelim mi?' anketinin sonuçları belli oldu. 24 saat süren ankete çok sayıda vatandaşın katıldığı ve anketten 'Evet' kararı çıktığı belirtildi. Başkan Gökçek, Japonya’da kadın tacizlerini önlemek amacıyla uygulanan özel vagon uygulamasının Ankara metrosunda da denenmesi yönünde gerçekleştirdiği anketinin sonuçlarını, “Anketimiz tarihi bir rekor kırdı... Anketi tıklayan sayısı 631.567... Etkileşim sayısı 177.848... Bu anket rekorudur. Ankete oy kullanan sayısı 79.574... Evet diyenler yüzde 52... Hayır diyenler yüzde 48...ö tweetiyle açıkladı.

KADINLARA YÖNELİK VAGON UYGULAMASINI DENEYEBİLİRİZ

Başkan Gökçek, Twitter kullanıcılarının çoğunluğunun sol görüşlü olmasının bir gerçek olduğunu, buna karşın yaptığı anketten 'evet' kararının çıkmasının da anlamlı olduğunu vurgulayarak, "Kadınlara yönelik vagon uygulamasını deneyebiliriz. Biraz daha düşünelim" dedi. Başkan Gökçek’in ankete ilişkin attığı tweetleri şöyle:

"-Japonya, metroda kadınları tacizden korumak için ayrı vagon uygulaması yapıyor...

-Ne dersiniz?… Ankara metrosunda da kadınlara ayrı vagon uygulamasını deneyelim mi?-Anketimiz tarihi bir rekor kırdı... Anketi tıklayan sayısı 631.567... Etkileşim sayısı 177.848... Bu anket rekorudur.

-Ankete oy kullanan sayısı 79.574... Evet diyenler %52... Hayır diyenler %48... Twitter’da sol görüşlü olanların yoğun olduğu bir gerçek... Buna rağmen % 52 ile kabul çok anlamlı...

-Demek ki metrolarda kadınlara yönelik vagon uygulamasını deneyebiliriz… Biraz daha düşünelim... Uygularsak Meclis Kararı gerekli… Hayırlısı"

Almanya da 'fıtrat'a dönüyor

Almanya, vatandaşlardan gelen şikayetlerin ardından kadınları nasıl daha iyi koruyabileceğini tartışıyor.

Devamını okumak içişn tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/almanya-da-fitrat-a-donuyor_380847

Kadınlara pozitif ayrımcılık: Pembe metrobüs

Sadece kadınların binebileceği “pembe metrobüs” talebi zaman zaman gündeme geliyor, imza kampanyaları düzenleniyor ve İstanbul Belediyesi’ne bu konuyla ilgili çalışma yapmaları için talepler iletiyor.

Özgecan Aslan’ın katledilmesinin ardından da dile getirilen bu talep, bazı kesimler tarafından eleştirilere maruz kalıyor. Ancak “pembe metrobüs”le neyin amaçlandığını incelersek, yalnız kadınlar için değil erkekler için de hayırlı olacağını görmüş oluruz sanırım.

PEMBE METROBÜS NEDEN BİR İHTİYAÇTIR?

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/mucahit-cakir/kadinlara-pozitif-ayrimcilik-pembe-metrobus_325655

Çözüm bul, İstanbul!

Türkiye’yi idare edenlerin tavsiye ve teşviklerine uyarak büyük çoğunluk köyden şehre göç etti.

Yıllar süren bu plansız göç, neticede şehirleri de yaşanmaz hale getirdi. En sonunda hepimiz şehirlerdeki hayat şartlarından şikâyet etmeye başladık.

Şehir hayatındaki şikâyetlerin başında trafik yoğunluğu geliyor. Toplu taşıma ile de olsa, özel vasıtalarla da olsa bir yerden bir yere gitmek işkence halini almış. En büyük sıkıntı, en kalabalık şehir olan İstanbul’da yaşanıyor. Hadiseye idareciler penceresinden bakıldığında, “Bunca yol yaptık, otobüsleri yeniledik. Trafik normale dönmeliydi” diyebilirler. Ancak netice ortada: Özel ya da toplu vasıtalarla işe gidip gelmek insanları ‘iş’ten daha fazla yoruyor.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/faruk-cakir/cozum-bul-istanbul_375540

DHA

Okunma Sayısı: 3176
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • TCKergin

    15.6.2016 16:25:58

    Japonya'da uygulanıyor ve başarılı, yararlı oluyor ise... Bizde de denenebilir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı