"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mi’rac Gecesi, bugün idrak edilecek...

13 Nisan 2018, Cuma
İslam âleminde “Allah’a yükseliş ve arınma” olarak kabul edilen Mi’rac Gecesi, bugün idrak edilecek.

Mi’rac Gecesi, 19 Mart’ta başlayan “üç aylar”ın ilki Recep ayının 27’nci gecesine denk geliyor. İslâm inancına göre, Hazreti Muhammed (asm), Mi’rac Gecesi, Allah’ın dâveti üzerine Cebrail Aleyhisselâm’ın rehberliğinde Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, yüce âlemlere ve İlâhî huzura yükseldi.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm), yolculuğunda “Burak’’ adlı binekle seyahat etti. Beş vakit namaz Mi’rac Gecesi’nde farz kılındı, Allah’a şirk koşmayanların Cennete gireceği müjdesi verildi ve Mi’rac Gecesi’nde “Amenerrasulü” diye başlayan Bakara Sûresi’nin son iki âyeti indirildi. Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed’e (asm) insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Miraç Gecesi dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

 

Etiketler: mirac gecesi
Okunma Sayısı: 1927
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı