"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Minibüsü güneş enerjili dondurma arabasına dönüştürdü

05 Temmuz 2015, Pazar 15:26
İngiltere'de yaşarken gördüğü rengarenk dondurma arabalarından esinlenerek yeni bir iş kurmak için Türkiye'ye dönen Tevfik Berk, güneş panelleriyle dizayn ettiği ve "IceBerk" ismini verdiği minibüsle dondurma satıyor.

Uzun yıllar İngiltere'de kalan Berk, yeni iş kurmak için ailesini bırakarak 4 ay önce Türkiye'ye döndü. 10 yaşındaki kızı Dilara'nın İngiltere'de her gördüğünde "Bizim de bundan olsun" dediği renkli dondurma arabalarının Türkiye'de de ilgili göreceğini düşünen Berk, bir minibüs satın aldı.

Minibüsün tavanına ve yanlarına 8 güneş paneli monte ettiren Berk, araçtaki dondurma makinesi, buzdolabı ve elektrikli aletlerin elektriğini güneş enerjisinden sağlıyor. 

Aracın dışına masal kahramanlarının afişlerini yapıştırarak, minibüse dikkat çekici görünüm kazandıran Berk, 3 ayda dizayn ettirdiği araçta, güneş enerjisiyle çalışan üç buzdolabı, bir dondurma makinesi ve bir de buzlu meyve suyu makinesi bulunduğunu söyledi.

Aracın içindeki dolaplar ve elektrik aksamıyla yaklaşık 100 bin liraya mal olduğunu anlatan Berk, şöyle konuştu:

"Hem fabrikasyon paket dondurma hem de ürettiğim dondurmaları ve buzlu meyve sularını satıyorum. Araç çocukların ilgisini çekiyor. Türkiye'de bir ilk olduğunu tahmin ediyorum. İnsanlar seviyor ve özellikle çocuklar koşa koşa geliyorlar. Bazen mahalle mahalle geziyorum, bazen de kalabalık yerlerde duruyorum. Çocukların sevinmesi hoşuma gidiyor."

Berk, gezerek satış yaptığı için dondurmaların erimemesini amaçladığını ve bu nedenle güneş enerjisi sistemini tercih ettiğini belirterek, "Güneş enerjisi bize yetiyor. Mersin'de 365 günün 300'ü güneşli. Üstelik güneş enerjisi temiz, havayı kirletmiyor, masrafı da yok" diye konuştu.

Berk, arabasının fotoğraflarını internetten kızına göndererek onu sevindirdiğini sözlerine ekledi.

AA

Etiketler: dondurma, mersin
Okunma Sayısı: 6154
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı