"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mücahit Bilici: Yaşananlar mukaddeme

15 Aralık 2014, Pazartesi 13:13
Taraf gazetesi yazarı Sosyolog Mücahit Bilici, gazetemize özel yaptığı durum değerlendirmesinde "Böyle çok sayıda medya mensubunun tutuklanması, ileride yapılacak daha büyük yanlışların bir mukaddemesidir" dedi.

Bilici'nin Yeni Asya gazetesinden Ekrem Özden'e yaptığı açıklama şöyle:

"Bu son medya gözaltılarının siyasi bir motivasyonla yapıldığı çok aşikar. Türkiye'de çoğunlukçu iradenin hukuk ve demokrasinin asgari gereklerini dikkate almadan hareket ettiğini görüyoruz. Senaristlerin, gazetecilerin tutuklanması dün de yanlıştı, bugün de yanlış. Gülen Cemaati'nin geçmişte bu tarz bir günaha ortak olmuş olması bugün onlara karşı aynı suçun işlenmesini meşru kılmaz. Bu sebeple böyle çok sayıda medya mensubunun tutuklanması, ileride yapılacak daha büyük yanlışların bir mukaddemesidir.

Demokraside güç ve iktidarın kontrol ve denetim altına alınması esastır. Maalesef bugün siyasi iktidar çoğunluk gücü olarak denetim dışında kalmıştır ve kendine muhalif olan herkese karşı kaba kuvvet kullanmayı bir siyasi hak olarak görüyor."

Ekrem Özden
[email protected]
EkremOzden86

Okunma Sayısı: 4758
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı