"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Muhalefet zafer sarhoşluğuna kapılmamalı'

03 Nisan 2019, Çarşamba 17:34
New York Pratt Institute Sosyal Bilimler ve Kültürel Çalışmalar Bölümü Öğretim Görevlisi ve Siyaset Sosyolojisi Uzmanı Dr. Kumru Toktamış, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Türkiye’deki tüm seçimlerin çok büyük bir kutuplaşma içinde geçtiğini belirten Toktamış, önümüzdeki yıllarda ülkede kutuplaşma ortamının süreceğini kaydetti. VOA Türkçe’ye konuşan Toktamış, üç büyük kenti muhalefetin almasına rağmen referanduma dönüşen yerel seçimlerin galibinin AKP olduğu görüşünde: “Her türlü manipülasyon ve baskı araçlarını devreye sokan AK Parti, sonunda üç büyük kenti kaybetti diye kendine çeki düzen verir mi yoksa muhalefet belediyelerine karşı elinde tuttuğu merkezi gücü alabildiğine kullanır mı? Bu soru önümüzde beş yılın Türkiye için çok çatışmalı geçeceğinin göstergesi. AK Parti İstanbul’u kaybetmiş olabilir, ama yerel seçim referandumunu kazanmış durumda. Üç büyük kentin zafer sarhoşluğuna kapılmak AKP’yi bunca yıl iktidarda tutan kibir kültürünü hortlatır ve bu yine AKP’nin işine yarar” dedi.

Etiketler: 31 mart, yerel seçim
Okunma Sayısı: 1495
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı