"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mülteci meselesi akl-ı selimle çözülür

30 Temmuz 2021, Cuma 00:20
Mülteci meselesi ‘vicdan’ ve ‘nefret’ parantezine sıkıştırılmadan aklıselimle ele alınmalı. çözüm için bütüncü bir akıl ve politika silsilesi gerekiyor.

YANLIŞTA YARIŞIYORLAR

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal: “Bu ülkede açık kapı politikası ile sınırları yolgeçen hanına çevirip taraf olan da, slogan düzeyinde bir akılla ‘Geri göndereceğiz’ diyerek aleyhte olan da ‘mülteci’ meselesinde yanlışta yarışıyor.”

ORTADOĞU’DA LİDERLİK DERKEN

“Ortadoğu’da liderlik hayali ile çıktıkları yolda potansiyel riskler ve tehditlerde liderliğe eriştirdikleri ülkemiz, bugün yeni ve çok taraflı bir göçün odağı haline geldi. Erdoğan’ın Suriye’de attığı her adım riskleri büyütüyor.”

***

Mülteci meselesi akl-ı selimle çözülür

Gültekin Uysal, mülteci meselesinin ‘vicdan’ ve ‘nefret’ parantezine sıkıştırılmadan akl-ı selim ile ele alınması gerektiğiNi ifade etti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, göçmen meselesini değerlendirdi. Uysal, meselenin adeta ülkemizi dizayn etmek isteyen kimi odakların bir projesi haline geldiğini söyleyerek AKP iktidarının Türkiye’yi AB’nin tampon bölgesi haline getirdiği söyledi. Meselenin çözümü için dış politikadan millî güvenliğe kadar bütüncül bir akıl ve politika silsilesi gerektiğine vurgu yapan Uysal,“Bu ülkede açık kapı politikası ile sınırları yolgeçen hanına çevirip taraf olan da, sadece slogan düzeyinde bir akılla geri göndereceğiz diyerek aleyhte olan da ‘mülteci’ meselesinde yanlışta yarışıyor!” diye konuştu. 

Yeni bir göç dalgası yaşanıyor

“2011 yılında sınırdaşlık temelinde dahil olduğumuz Suriye İç Savaşı’nda, anlamsız bir tahayyül ile savaşa müzahir olan AKP, Türkiye’de demografik ve sosyolojik olarak büyük bir değişimin yaşanmasına sebep olmuştur” diyen Uysal, “Orta Doğu”da liderlik hayali ile çıktıkları yolda potansiyel riskler ve tehditlerde liderliğe eriştirdikleri ülkemiz, bugün yeni ve çok taraflı bir göçün odağı, durağı haline gelmiştir. Son 10 gündür İran üzerinden ülkemizde sayıları belki de yüzbinleri bulan sayıda yeni bir göç dalgası yaşanmaya başlamıştır” dedi. 

Riskleri büyütüyor

Suriye’de yaşanan iç savaş neticesinde ülkemize kabul edilen “zorunlu sığınmacılar” en temel hakları olan yaşam haklarının ihlal edilmesine dair tehlikeleri göz önünde bulundurup ülke değiştirdiklerini dile getiren Uysal, “Sadece Suriye’de değil, savaşın olduğu nice coğrafyada demografik hareketler bu saikle cereyan etmektedir. İnadına hareket etmeyi izan ile hareket etmeye tercih eden AKP ve Genel Başkanı Erdoğan’ın Suriye’de attığı her adım, ülkemiz adına riskleri büyüten bir dereceye erişmiştir” diye konuştu. 

Nefretle geçiştirilemez

Sosyal güvenlik sistemini de tüm sistemler gibi batıran AKP’nin, bu göç meselesini “ümmet” nidaları arkasında ele aldığını da söyleyen Uysal şunları söyledi: “Bu nedenle kimileri gözünü kapatmakta, kimileri ise ensar edebiyatı ile sınırları açmaktadır. Düzensiz göç meselesi, yalnızca vicdanla veya nefretle, yalnızca ümmet söylemleriyle geçiştirilemez. Meseleyi bu parantezlere sıkıştırmadan aklı selim ile ele almalıyız. Ucuz işgücü iktidar için daha az sosyal güvenlik harcaması demekken, ekonominin can çekişmesi ile çaresiz bırakılan tüccar için, esnaf için, sanayici için maalesef daha düşük maliyet demektir.”

FATİH KARAGÖZ - ANKARA

Okunma Sayısı: 1450
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    30.7.2021 06:10:34

    Belediye başkanının aldığı kararı sırf muhalşefete muhalefet için eleştiren AKP ve idarecilerine,oy verenelre soruyorum. SURİYELİ din kardeşlerimizi bu mülteci haline düşürten ve BOP EŞBAŞKANI HAVASKI ile hava-tafra,caka satan kimdiii. Yine AB ülkelerine güya rest diyerek BEBE,YAŞLI,SAKAT mültecileri YUNAN ZALİMİNE KAR-K9IŞ-YAĞMUR ve DON varken gönderten,onlar YUNAN ZALİMİNİN DON-GÖMLEK BIRAKARAK SOYDURTAN AKPMHP KOALİSYON İKTİDARI VE LİDERİ DEĞİLMİYDİ. MÜLTECİLER SORUNU bizim ve esasen tüm DÜNYANIN ORTAK PROBLEMİDİİİR. Bunun için BM de planlı ve stratejisi tespit edilen çalışma şart. SURİYE lideri ile GÖRÜŞMEKTEN KAÇAN KİŞİ MÜLTECİLERİ İSTİSMAR ETMESİİN. Suriye lideri ile görüşerek(daha önce tatil yaptığı ailecek beraber sarayda-yatta kaldığı kişi)bu sorunun SURİYE KISMINI KESİNLİKLE ÇÖZER. O çözemiyorum diyorsa GÖREV VERSİN 1 AYDA ÇÖZEYİM.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı