"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nefretle anılacak

28 Şubat 2019, Perşembe 23:24
Memur-Sen’in yaptığı açıklamada 28 Şubat’ın nefretle anılacağı belirtilirken, süreçte yer alan ve mağduriyetlere sebep olan herkesten hesap sorulması çağrısı yapıldı.

Memur-Sen’den yapılan açıklamada bir askerî vesayet kurumu olan Millî Güvenlik Kurulu’nun, 28 Şubat 1997’de aldığı muhtıra niteliğindeki kararları Refah-Yol hükümetine imzalaması ve uygulaması için dayattığı belirtilerek, “Millet iradesine balans ayarı yapma gayreti olan 28 Şubat darbesi özünde millete, milletin değerlerine ve milletin iradesine yönelmiş bir darbedir. Bütün darbeler gibi 28 Şubat da bir mühendislik projesidir ve toplumu, siyaseti, idareyi, inancı, ticareti, ekonomiyi, yargıyı, eğitimi ve adeta yaşamın tüm alanlarını dizayn etmeyi amaçlamıştır” denildi.

Hesap vermesi gerekenler var 

28 Şubat’ın paşalarının yargılandığı, 21 tanesinin müebbet hapse mahkûm edildiğini bildirilen açıklamada, “Ancak, 22. yılına giren 28 Şubat darbesinde hesaplaşılamayan kişiler, giderilmeyen mağduriyetler ve kamilen huzur bulmamış bir toplumsal vicdan olduğunu da söylemek zorundayız. Şöyle ki; 28 Şubat darbe dâvâsında 10 askerin dâvâsı zaman aşımıyla düştü. Dâvâ, darbeden 16 yıl sonra açıldığı için birçok delile ulaşılması mümkün olmadı. Dolayısıyla hesap vermesi gereken bir çok kişi hesap vermemiş oldu ve darbe dâvâsı nakısalarla sonuçlandı” denildi.

Darbenin sivil ayağı yargılanmadı

Darbenin sivil ayağının yargılanmamasının dâvânın en büyük eksiği olduğu söyleyen Memur-Sen açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bu kişiler maalesef ki bugün aramızda ‘itibarlı kişiler’miş gibi yaşamaya devam ediyorlar. Eksik kalan adaletin tesisi ve kamu vicdanının kamilen rahatlatılması için diyoruz ki; dâvânın sivil ayağı yargıdan medyaya, bürokrasiden siyasete, ekonomiden STK ayağına kadar bütün yönleriyle yargıya taşınmalı, süreçte yer alan herkesten hesap sorulmalıdır... 28 Şubat’ın talancılarıyla da mutlaka hesaplaşılmalıdır. Devam eden mağduriyetlerin giderilmesi ve tazmini için de mutlaka yeni bir çalışma başlatılmalıdır. Zira adaletin gecikmeye tahammülü yoktur. 28 Şubat defterini tamamen kapatacak olan ise sorulmamış hesapların sorulması, giderilmemiş mağduriyetlerin giderilmesidir.”

HABER: FATİH KARAGÖZ

Etiketler: 28 şubat
Okunma Sayısı: 2467
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı