"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Polisin sakat bırakan dayağında adalet yok

03 Ocak 2018, Çarşamba 23:52
Ankara'da Musa Köse'yi dövüp bacak ve burnunu kıran polis memuru Serkan Tengilimoğlu'ya mahkeme tarafından pişmanlık indirimi uygulandı.

Ankara’da gece kulübünde aşçı olarak çalışan Musa Köse’yi iş çıkışı evine giderken dövüp bacak ve burnunu kıran sanıklardan polis memuru Serkan Tengilimoğlu 1 yıl 3 ay, ağabeyi Salih Tengilimoğlu ve kuzenleri Umut Tuna ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanık polis memuruna pişmanlık indirimi uyguladı! 

Haziran 2017'de Ankara'nın en işlek caddelerinden biri olan Ulus Çankırı Caddesi'nde, meydana gelen olayda, bir gece kulübünde aşçı olarak çalışan Musa Köse, sabah iş çıkışı evine gitmek için otobüs durağına yürürken, bir eğlence merkezinden çıkan 1'i polis 3 kişinin saldırısına uğradı. Bir vatandaşın müdahalesine rağmen saldırganlar Köse'yi öldüresiye dövdü. Saldırganlar, olay sırasında bacağı ve burnu kırılan Köse'ye, resmi polis ekiplerinin yanında da vurmaya devam etti. Köse hastaneye kaldırılıp, tedavi altına alındı. Olayın ardından tutuklanan saldırganlar, Korumalar Şube Müdürlüğü'nde görevli polis Serkan Tengilimoğlu, ağabeyi Salih Tengilimoğlu ve kuzenleri Umut Tuna hakkında Ankara Cumhuriyet Savcısı Lokman Namal soruşturma başlattı. Savcı, saldırganların ‘Hayati tehlike geçirecek ve kemik kırıklığı oluşturacak şekilde kasten yaralama’ suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

POLİSE AYRI, DİĞER 2 SANIĞA AYRI CEZA

Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında polis memuru Serkan Tengilimoğlu tahliye olurken, diğer iki sanık tutuklu yargılandı. Yargılama sonunda mahkeme, Salih Tengilimoğlu ve Umut Tuna'yı, 'hayati tehlike geçirecek ve kemik kırıklığı oluşturacak şekilde kasten yaralama' suçundan önce 3 yıl hapis cezasına çaptırdı. Mahkeme, sanıkların duruşmadaki ‘saygın’ tutumlarını göz önünde bulundurarak cezayı 2 yıl 6 ay hapis cezasına çevirdi. Mahkeme, her iki tutuklu sanığı da tutuklu kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etti. Sanık polis memuru Serkan Tengilimoğlu ise aynı suçtan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çaptırıldı. Mahkeme bu sanıkla ilgili verdiği cezanın hükmünün açıklanmasını da geriye bıraktı. Mahkeme gerekçeli kararında, sanık polise ‘pişmanlık’ indirimi uygulandığını açıkladı. 

‘BENİ SAKAT BIRAKTILAR’

Musa Köse ise olayın ardından 7 ay geçtiğini, yürümekte zorlandığını, aylardır çalışamadığını belirterek, “Bacağımı kıran polise ve diğerlerine pişmanlık ve iyi hal indirim uygulanmış. Onlar bir iki ay yatıp çıktılar. Şimdi sokaklarda geziyorlar. Ben ise halen yürümekte zorlanıyorum. Aylardır çalışamadım. Yeni işe başladım ama ayakta durmakta ve yürümekte zorlanıyorum. Bu şehir magandalarına verilen ceza bu olmamalıydı. Polis bir kamu görevlisi bu tür olayları engellemesi gerekirken, hiç sebepsiz beni sakat bıraktılar. Bu kişinin geleceği düşünülerek ceza indirimi uygulanıp, erteleme yapılmış. Ya benim geleceğim ne olacak ?” dedi. 

Karara itiraz ettiklerini belirten Musa Köse'nin avukatı Oğuz Kağan Tunca da, “Sanık polis memuru, müvekkilimin bacağının kırılmasına neden olan fiili gerçekleştiren kişi. Buna rağmen, gerekçeli kararda tanık ifadesine dayandırılarak olay sırasında etkin pişmanlık gösterdiği ve kavgayı ayırmaya çalıştığı yönünde kanaat oluşturularak cezada indirim uygulanmış. Biz bu karar itiraz ettik. Sanığın diğer sanıklarla aynı cezayı alması gerekiyor” dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 2638
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ali

    4.1.2018 12:20:51

    ‘saygın’ tutumlarını göz önünde bulundurarak BU NE YAAA. O hakimin çocugunu dövseydi ne derdi acaba....

  • Tolstoy

    4.1.2018 09:26:25

    Adaletin bu ülkede öylesine bir kavram olduğu pek ağırlığının olmadığının delili bu olay malesef. Hukuk böyle birşey baştan reform edilmesi gerekiyor.

  • Fatih

    4.1.2018 06:31:18

    Avrupa bizi kıskanıyor gibi saçmalıkları dillendirenler bu haberi iyi okusun, neden insanların ve müslüman dünya dahil avrupa ve amerikaya sığınmaya çalıştığını gayet iyi açıklıyor, adaletin olmadığı, kanunların sosyal statünüze göre işlediği bir ülke ne kadar gelişebilir ? Şu an dünya da "adaletli bir islam ülkesi" diye hangi ülkeyi gösterebilirsiniz ? vicdanlarımıza soralım bu soruyu lütfen.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı