"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Risale-i Nur Külliyatı kadar mükemmel bir eser yoktur

23 Ekim 2014, Perşembe 13:29
Emekli Müftü ve Haseki Eğitim Merkezi emekli tefsir hocası Yahya Alkın kitabında Risale-i Nur'la ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Emekli Müftü ve Haseki Eğitim Merkezi emekli tefsir hocası Yahya Alkın, Işık Yayınları'ndan çıkan "Lokman Sûresi Tefsiri" isimli kitabının tanıtımında Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri ve Risale-i Nur Külliyatı ile ilgili önemli tesbitlerde bulundu.

Eserini yazarken Risale-i Nur Külliyatı'ndan sıkça iktibaslar yaptığını ifade eden Yahya Alkın, bundan maksadının "Bediüzzaman'ın getirdiği orijinal izah ve açıklamaları nazara verip istifade edilmesini sağlamaya çalışmak" olarak ifade etti. 

Alkın'ın, kitap tanıtımında yer verdiği Risale-i Nur Külliyatı'yla ilgili tesbiti şöyle: "Kâinat kitabının en ali bir müfessiri ve en beliğ bir tercümanı olan Kur'ân-ı Kerim'in kâinattan bahseden ayetlerini Risale-i Nur Külliyatı kadar mükemmel, orijinal ve akli deliller ile izah eden bir eser tanımadım, yoktur. Bu, bir iddia değildir. Külliyat meydandadır, incelemeye ve bu gerçeği görmeye açıktır." 

Haber Merkezi

Fotoğraf: Cihan

Okunma Sayısı: 2736
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • yusuf

    23.10.2014 14:17:10

    Kulliyat cok onemli bir eser fakat en mukemmeli odur demek paha biçilmez eserlere de hakarettir. Tarih her donemde birbirinden degerli eserlere taniklik etmistir. Bu kitaplardan istifade kabiliyetinde olmayip en mukemmeli budur demek en hafif tabirle ifrattir.

  • ibrahim şahinoğlu

    23.10.2014 14:17:06

    Risale-i Nur Külliyatı İmanı olmayanı kasıt olmadığı sürece istenir talep edilirse imana getirir, imanı olanın imannını mükemmel hale getirir

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı