"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sahte MİT ajanı rektörlük seçimleri için oy verenleri yönlendirmiş

14 Nisan 2015, Salı 16:12
Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) çalışanı olarak tanıttığı iddiasıyla gözaltına alınan kişinin, Cumhurbaşkanı'nın ismini kullanarak öğretim üyelerine mevcut rektörün seçilmesi için teklinde bulunduğu öne sürüldü.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin SDÜ'de gelecek hafta yapılacak rektörlük seçimlerinde, bazı kişilerin kendisini MİT çalışanı olarak tanıtıp öğretim üyelerini seçimlerle ilgili yönlendirdiği iddiasıyla başlattığı çalışma kapsamında gözaltına alınan İ.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. 

Gülkent Devlet Hastanesinde sağlık kontrol kontrolünden geçirilen şüpheli, daha sonra adliyeye sevk edildi. 

Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takipte şüphelinin gelecek hafta yapılacak rektörlük seçimleri ile ilgili çalışma yaptığı, Cumhurbaşkanı'nın adını kullanarak öğretim üyelerine mevcut rektörün seçilmesinin kesin olduğu yönünde telkinde bulunduğu ileri sürüldü.

Şüphelinin, mevcut rektörü destekleyen öğretim üyelerine seçimden sonra yüksek görevler verileceği yönünde söz verdiği de iddia edildi.

Öğretim üyeleri ile yaptığı görüşmeler esnasında rektörlüğe ait araçları kullanan şüpheliye Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde çalışma odası verildiği, ayrıca üniversitenin misafirhanesinde kaldığı tespit edildi.

Öğretim üyeleriyle güven vermek amacıyla zaman zaman polisevinde bir araya geldiği ileri sürülen şüphelinin, bu şekilde mevcut rektörün yeniden seçilmesi yönünde algı oluşturduğu, bunun karşılığında maddi kazanç sağlandığı öne sürüldü.

Öte yandan şüphelinin dolandırıcılık, devlet aleyhine işlenen suçlar, suç örgütüne üyelik gibi 9 ayrı suçtan sabıkasının bulunduğu bildirildi. 

Olayla ilgili 3 kişinin de arandığı kaydedildi.

AA

Etiketler: sdü, mit, ajan
Okunma Sayısı: 1286
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı