"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Savcının halı saha sırası nedeniyle tartıştığı öğretmenleri gözaltına aldırttı' iddiasına inceleme

28 Şubat 2019, Perşembe 17:47
HSK, Diyarbakır'da bir savcının halı saha sırası nedeniyle tartıştığı öğretmenleri gözaltına aldırdığı iddiasıyla ilgili inceleme başlattı.

Diyarbakır'da halı saha maçına erken giden savcının, sıra nedeniyle tartıştığı 14 öğretmeni gözaltına aldırdığı iddiasıyla ilgili Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) inceleme başlattı. 

Çermik’teki halı sahada çarşamba akşamı 21.00-22.00 saatleri arasında öğretmenlerden oluşan iki takım maç yapıyordu. Saati karıştırıp halı sahaya erken giden aralarında bir savcının da olduğu takım, kendi maçlarının olduğunu iddia ederek öğretmenleri halı sahadan çıkarmak istedi.

Tartışmanın büyümesiyle iddiaya göre savcı, emniyeti aradı. Öğretmenler yanlarında kimlik olmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Bir saat kadar emniyette tutulan öğretmenler serbest bırakıldı.

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

HSK olayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de olayın takipçisi olacağını belirtti.

MEB'DEN KINAMA

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran olaya Twitter'dan tepki gösterdi. Safran ve Aydoğdu olayı kınadıklarını belirtti. 

NTV

Etiketler: HSK, MEB
Okunma Sayısı: 1198
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı