"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

SDÜ'de 'soruların sızdığı' iddiası sınavı iptal ettirdi

06 Haziran 2015, Cumartesi 12:48
Süleyman Demirel Üniversitesi, soruların "paralel yapı"dan bazı kişilere verildiği iddiaları üzerine Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nın yurtdışı ayaklarını iptal etti.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı'nın Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) Koordinatörü olarak görevlendirdiği Haluk Songur, YÖS sorularının "paralel yapı"ya verildiği iddiaları ortaya atılınca yurtdışında yapılacak sınavların iptal edildiğini duyurdu.

Göreve başladıktan sonra YÖS'ün sağlıklı şekilde yapılamadığı yönünde ihbarlar aldıklarını belirten Songur, iddiaların başında yurtdışındaki sınavların çoğunluğunun "paralel yapı"nın okullarında gerçekleştirildiğinin geldiğini söyledi.

Songur, bu durumun kendilerinde sorularının daha önce söz konusu okullarda öğrenim gören öğrencilere verilmiş olabileceği şüphesini uyandırdığını vurguladı. Geçmiş yıllara dönük incelemelerde, ilk defa 2013'te yapılan SDÜ YÖS'ün yurtdışında nerede ya da hangi merkezlerde yapıldığı konusunda kayıtlara giren resmi bir evrak bulunmadığının anlaşıldığını anlattı.

Önceki yıllarda YÖS'e başvuran kişilerin büyük bölümünün ikametgâh olarak aynı yeri, bazılarının ise PDY'nin ev ve yurtları olduğu öne sürülen yerleri gösterdiklerini dile getiren Songur, bunun üzerine ilk aşamada önümüzdeki dönemde yapılacak sınavların yurtdışı ayaklarının üniversite yönetimince iptal edildiğini söyledi.

Bu yıl hazırlık süreci yetişmeyeceği için yurtdışındaki sınavların meydana gelebilecek güvenlik zafiyeti nedeniyle yapılmayacağına işaret eden Songur, öğrencilerden alınan sınav ücretlerinin iade edileceğini bildirdi.

Songur, yurtiçindeki sınavların ise soruların değiştirilerek yapıldığının altını çizerek, "Sınav esnasında bazı öğrencilerin önlerine gelen kitapçıklara şaşırdığı, bazılarının 'Bana yanlış kitapçık verildi' şeklinde tepki gösterdikleri gözetmenler tarafından bize iletildi" dedi.

Tüm sınavların geriye dönük incelendiğine dikkat çeken Songur, "İddialarının kanıtlanması halinde ilgililer hakkında soruşturma başlatacağız. Şu anda Afganistan, Azerbaycan, Cezayir, Fildişi Sahili, Fas, Gana, Irak, Kamerun, Kazakistan Kenya, Moritanya ve Nijer'in aralarında bulunduğu 26 ülkede sınavları iptal ettik" diye konuştu.

AA

Etiketler: sdü, sınav, iptal, paralel yapı
Okunma Sayısı: 2013
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı