"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Seçmen adalet istiyor

06 Mart 2019, Çarşamba 17:45
Seçmenler, partilerin ve politikacıların dürüst ve adil olmasını hak yememesini ve insanlara eşit davranmasını bekliyor.

Türkiye 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler için gün sayıyor. 13 partinin katıldığı seçimlerde partiler, vaatleri ile seçmenden oy almaya çalışıyor. İstanbul ve Kocaeli’nin farklı semtlerinde mikrofon uzatılan seçmenlere partilerden beklentileri ve hangi kriterlere göre oy verdiklerini soruldu. Soruları cevaplayan seçmenler ağırlıklı olarak partilerin ve politikacıların dürüst ve adil olmasını bekliyor. Seçmenlerden biri partilerden beklentilerini “Hak yememesi, insanlara eşit davranması, önemli olan bu. Eğitime destekçi olması lâzım” diyerek özetliyor. Partilerin yoksullar ve hayvan hakları konusundaki icraatları da seçmenin tercihinde rol oynayabiliyor. Bir seçmen, oyunu vereceği partiyi belirlerken dikkat ettiği kriteri söyle özetliyor: “Bir fakirleri gözetene, yoksulları gözetene. İkinci de sokakta kalan hayvanlara. Onlara sahip çıksınlar benim için önemli olan odur. Onlara çok bakarım.”

Gidişattan memnun değiliz

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum da seçmenin yerel seçimlerdeki tercihlerini etkileyen faktörlerin arasında yer alıyor.

DW’nin haberine göre şimdiye kadar AKP’ye oy verdiğini söyleyen bir seçmen Türkiye’nin gidişatından mutlu olmadığını dile getiriyor ve “Bu zamana kadar verdiğim bütün oylar Tayyip Erdoğan’a idi. Bu yıl ona vermeyi düşünmüyoruz” diyor. Öte yandan seçimde oy vermeyi düşünmeyen seçmenler de bulunuyor. Bütün partilerin seçmenler yerine kendileri için çalıştığını söyleyen bir seçmen, “Hiçbir durumdan memnun kalmıyorum. Hiçbir yere de vermek istemiyorum. Çöpe atacağım galiba oyumu” diyor.

 

Etiketler: seçim, seçmen, adalet
Okunma Sayısı: 2034
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı