"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehirlerin geleceği oldu-bittiye getirilemez

22 Mayıs 2022, Pazar 22:11
Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Batı Akdeniz Bölgesi ile ilgili çevre düzeni plan değişikliğini eleştirdi. Subaşı “Batı Akdeniz’deki plan değişikliği kararı tarihi ve doğal zenginlikleri yok edecek bir talan planıdır” dedi.

Antalya-Burdur-Isparta Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliğinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca onaylanıp, askıya çıkarıldığını hatırlatan Subaşı, “Böylesi önemli planlamaların, oldu-bittiye getirilmesi, maalesef tarihi ve doğal zenginliklerimizin talan edilmesi dışına bir sonuç doğurmamaktadır” dedi.

Koruma altındaki alanlarda yapılaşma kararları alınmasının, doğal sit alanlarına geri dönülmez, telafisi güç zararlar vereceğini dile getiren Subaşı çevresinde de yapılaşma baskılarını artıracağını, yetersiz olan altyapı ve artıma sistemleriyle, doğa kirlenerek, turizmden beklenen fayda sağlanamayacağı gibi, ekosistem de harap edileceğini dile getirdi.

Ankara - Ahmet Terzi

Okunma Sayısı: 1018
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gültekin

    23.5.2022 10:42:44

    Şehirlerimiz için bu ifadeler sürekli ve hep konuşuluyor ama, göreve gelindikten sonra unutuluyor, neden belediye başkanlarımız , açık, kapalı veya örtülü, gizli ortaklı inşaat ticareti yaparlarsa bunu kimse uygulamaz, sıkıntı budur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı