"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit aileleri dava açıyor: Fotoğrafı çeken muhabir de açıklama yaptı

30 Nisan 2018, Pazartesi 18:59
“15 Temmuz Kahramanı” olarak tanıtılan Şerife Boz’un kamyon üzerinde çekilen fotoğrafının gerekte 16 Temmuz gecesi çekildiği ortaya çıktı. Şehit yakınlarından Alparslan Cambaz, dava açacaklarını söyledi.

15 Temmuz gecesi yaşanan olaylar sırasında Şerife Boz adlı bir kadının mahallesindeki kadınları toplayarak hafriyat kamyonuyla Taksim’e çıktığı yolundaki fotoğraflı haberin ‘kurgu’ olduğu öne sürüldü. 15 Temmuz’da vefat eden Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz, Boz’un ehliyeti olmadığını, araç kullanmadığını ve bu düzmece haber sonrasında milleti kandırıp yüklü miktarda para topladığını yazdı.

‘Şehit aileleri olarak davacıyız’

Boz, kısa süre önce AKP il başkanlığına milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Boz’un başvuru formundaki ‘görev’ bölümünde ’15 Temmuz kahramanı’ yazıyordu. Ancak 15 vefat eden Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz, kişisel Twitter hesabından, ‘kahraman’ ilan edilen Boz’a ‘şehit aileleri’ olarak dava açmaya hazırlandıklarını duyurdu. Cambaz, Boz hakkındaki paylaşımlarına şöyle devam etti: “Evleri Taksim’e metroyla 10 dakikayken ve metro o gün bedavayken; 16 Temmuz gecesi KUTLAMA ALANINA sürücülüğü olmadığı için kendi süremediği kamyonla gidip alana vardıklarındaysa sürücü koltuğuna oturarak gazetecilere poz veren ve onlarla birlikte düzmece bir haber üreterek milleti aldatıp her yerden yüklü miktarda para yardımı alan, kamyonlarını da İBB’ye kamyon yükü paraya satan, konferans için gittiği yerlerde özel olarak gezdirilmesi gerektiğini ‘Özel aracım nerede!’ diye terör estirerek duyuran ve rezilliklere, istismara, dolandırıcılığa doymak bilmeyen bu sahtekar kadına şehit aileleri olarak dava açmaya hazırlanıyoruz.”

‘Alma mazlûmun ahını...’

Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde helikopterin açtığı ateş sonucunda vefdat eden Cuma Dağ’ın oğlu Ahmet Yavuz Dağ da Twitter’da ‘SahtekarsınŞerifeBoz’ etiketiyle paylaşımda bulundu. Dağ, “Bizim şehitlerimizin adını kimseler bilmez hatırlamazken bu karaktersiz kadını herkes Nene Hatun belleyip adını hatmetti. İşte zoruma giden bu ve bu kadını kim parlattı kim patlamasına imkan verdiyse hakkımız olsun haram… Almayın mazlumun ahini çıkar aheste” diye yazdı.

Boz: Şehit aileleri beni kıskanıyor

Ulusal bir gazeteye açıklamalarda bulunarak hakkındaki iddialara cevap veren Şerife Boz ise Şehit aileleri beni kıskanıyor vurusunda bulundu ve şunları dedi:  “Ben evimden pazara bile çıkmayan bir kadınım. Nasıl para için bu işleri yapmış olayım? Herkes haddini bilsin. Şehit ailelerinin benim için yaptıkları, söyledikleri kabul edilemez. 53 yaşındayım. Erdoğan sevgim için, vatan sevgim için, özgür bir Türkiye için o gün meydanlara çıktım. Başka bir amacım yoktu. Şehit aileleri yaptıklarımı, yaptıklarımla sembol olmamı kıskanıyorlar.”

Biz hükümeti uyarmıştık

Sosyal medyada yankı bulan bu olaya ilişkin açıklamada buluna çok sayıda insan hakları aktivisti ve siyasetçi de yaşanan olaya tepki gösterdi ve özetle şu açıklamalarda bulundu: Şehitlerimizin kemikleri sızlıyor. Yaşanan acı olaylar  bir çok kişi için rant kapısı oldu. Bugün ortaya çıkan bu örnek sadece bir tanesidir. Daha neler neler var. Biz hükümeti şehitler arasında ayrım yapmaması için ve daha bir çok şey için uyarmıştık.

Fotoğrafı çeken muhabir de açıklama yaptı

Şerife Boz’un kamyon üzerindeyken ilk defa fotoğrafını çekip twitter hesabıntan paylaşan Saliha Sultan

(@SalihaSultan) da şöyle dedi:

“15 Temmuz darbe girişimi sırasında Anadolu Ajansı’nda muhabir olarak çalıştığımın da altını çizmek istiyorum. İlk geceyi atlattıktan sonra ertesi gece, yani 16 Temmuz gecesi yanımda birkaç kişiyle hala devam eden direnişi takip etmek üzere Taksim Meydanı’na da gittik. Meydanda kasası gençlerle dolu kamyonu ve önde oturan iki kadını gördüm ve cep telefonumla çekip buradan paylaştım.

Akabinde CNN, Haber Türk gibi mecralardan muhabirler fotoğraftaki kadınlara ulaşmak için beni aradılar. Anadolu Ajansında çalıştığım için doğal olarak onlarla elimdeki plakanın göründüğü fotoları paylaşmadım. Kendi ajansıma verdim ve haberin yapılmasını sağladım.

Basının “15 Temmuz’a kamyonuyla direnen kadın” minvalinde başlıklarla verdiği haberler beni de yanılttı. Yine utanarak söylüyorum, “Ben bu fotoğrafı ikinci gece çektim, bu hanım niçin ilk gece gibi anlatıyor” diye düşündüm. Ama bunu yakın birkaç dostum dışında kimseye söylemedim.

Dün gece huzursuzluktan sabaha kadar gözüme uyku girmedi açık söyleyeyim. Suçlamaları okudum vs. Fakat detaylara baktığımda Şerife Boz’un röplerinde, konuşmalarında ilk gece köprüde olduğunu belirttiğini görünce ben de utandım.

Okunma Sayısı: 13144
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    1.5.2018 07:11:55

    Ederinden fazla para vererek İBB ne bu kamyonu alan,aldıran ve satanlar YOLSUZLUĞUN,HIRSIZLIĞIN VE HAKSIZLIĞIN ŞAMPİYONUDUR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı