"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit Annesinden duygulandıran açıklama...

03 Nisan 2018, Salı 14:22
Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Necmettin Yiğit'in Tokat'ın Niksar ilçesinde yaşayan annesi Gülcan Yiğit, terör örgütü YPG/PKK'yı lanetledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda Suriye'nin Afrin bölgesinde yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Necmettin Yiğit'in Tokat'ın Niksar ilçesinde yaşayan annesi Gülcan Yiğit, yaptığı açıklamada, üç oğlundan birini vatan için toprağa verdiğini, acılı ancak gururlu olduğunu söyledi. 

Oğlu Necmettin Yiğit'in yaklaşık üç hafta önce 15 gün izne geldiğini belirten anne Yiğit, "İzni bittikten sonra birliğine geri döndü. Necmettin çok hareketliydi, kıpır kıpırdı. İzinden döndükten sonra konuşamadım oğlumla. Sonra da yaralandığı haberi geldi." dedi.

"Evlatlarıma 'dik durun' dedim"

Tedavi gördüğü hastanede şehit düşen oğlunu 30 Mart'ta Niksar'da toprağa verdiklerini anımsatan şehit annesi Yiğit, oğlunun cenazesinde dik durduğunu söyledi.

Metanetini koruyan anne Yiğit, duygularını şöyle dile getirdi:

"Oğlumun cenazesinde dik durdum, onları (teröristleri) sevindirmedim. Sevinmesinler. Bizi onlar hep izlediler. Niye sevindireyim onları. Sevindirmeyelim onları, kahrolsunlar. Oralar temizlensin. Şehitlerimizin kanları yerde kalmasın. Başımı dik tuttum. Evlatlarıma dedim ki 'dik durun oğullarım, yıkılmayın, onlar seyretmesin.' dedim. 'Güçlü durun.' dedim. Bütün şehit aileleri dik dursun. Bayrağımızı vatanımızı kimseye bırakmasınlar. Şehitlerimizin kanı yerde kalmasın. Bayrağımızı alamasınlar."

Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'de arama tarama faaliyetleri sırasında meydana gelen patlamada yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit düşen Uzman Çavuş Necmettin Yiğit'in, 30 Mart'ta Niksar'daki cenaze törenine kardeşleri Seyfullah ve Bekir Yiğit de askeri kıyafetlerle katılmıştı.

AA

Okunma Sayısı: 2454
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı