"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Silopi’de eve dönüş

25 Nisan 2016, Pazartesi
Silopi’de sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından bazı vatandaşlar evlerine dönmeye başladı. Evlerinden çıkan vatandaşlar iş yerini açan esnaftan alış veriş yaparken, ATM’ler önünde kuyruk oluştu.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmen sona ermesinin ardından bazı vatandaşlar evlerine dönmeye başladı. PKK’lı teröristlerce zırhlı polis aracına düzenlenen roketatarlı saldırının ardından 5 Nisan’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Yasağın sona ermesinin ardından saldırılar nedeni ile evlerini terk ederek başka yerlerdeki yakınlarının yanına sığınmak zorunda kalan ailelerden bazıları Silopi’ye dönmeye başladı. 18 günlük aranın ardından evlerine kavuşan vatandaşlar temizlik yapıyor. Evlerinden çıkan vatandaşlar iş yerini açan esnaftan alış veriş yaparken, ATM’ler önünde kuyruk oluştu. Terör saldırıları dolayısıyla mağduriyet yaşadığını belirten esnaf, huzur ortamının yeniden sağlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Silopi ilçe merkezinde 5 Nisan’daki terör saldırısının ardından Türk Silâhlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerince başlatılan müşterek operasyon 22 Nisan’da sona ermişti.   

Çukurca’da özel güvenlik bölgeleri

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde, bazı alanlar 24 Nisan- 2 Mayıs tarihlerinde “özel güvenlik bölgesi” ilân edildi. Valilikten yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü PKK ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yaptığı terör ve yıldırma eylemlerinin, şehrin sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz etkilediği belirtildi. Vatandaşların ekonomik ve sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı vurgulanan açıklamada, öncelikle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletin ve milletin her türlü terörist tehdit ve saldırıdan korunması maksadıyla bölgede emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli tedbirin alındığı kaydedildi.

Lice’de 16 köyde sokağa çıkma yasağı  

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında teröristlere yönelik operasyon dolayısıyla 16 köyde sokağa çıkma yasağı kararı alındı. Lice Kaymakamlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, ilçeye bağlı Dibek, Arıklı, Çağdaş, Yolçatı, Tepe, Serince, Beğendik, Esenli, Kabakaya, Uçarlı, Kayacık, Ortaç, Yalaza, Bağlan, Çavundur ve Dolunay köylerinde sokağa çıkma yasağı ilân edildi. Vatandaşların kendi can ve mal güvenlikleri açısından yasağa uymalarının önem taşıdığı bildirildi. Açıklamada, yasağın bitim süresinin ayrıca duyurulacağı ifade edildi. 

AA

Okunma Sayısı: 1418
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı