"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sırp taraftarın öldürülmesi davasında yargılamaya devam edildi

12 Mart 2015, Perşembe 15:38
Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasındaki THY Avrupa Ligi maçı öncesi çıkan olayda Sırp taraftar Marko Ivkoviç'in öldürülmesine ilişkin 7 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Kadri Aktaş ile tutuksuz sanıklar Volkan Sarı, Gökhan Yıldız, Yusuf Velioğlu, Çağatay Hız ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, maktul Marko Ivkoviç'in ablası Bojana Jankelic ve eşi ile Sırbistan'ın İstanbul Başkonsolosu Sandra Vujinovic de hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Metin Fırat, olay tarihinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nun önünde maç saatini beklerken bir hareketlilik olduğunu ifade ederek, ''Polisler bizi çembere aldı. Daha sonra kargaşa oldu. Olayları tam olarak görmedim. Daha sonra polisler eşliğinde salona girdik. Olayda kimsenin yaralandığını görmedim. Bıçaklanıp yere düşen herhangi birini görmedim'' dedi.

Tanık Süleyman Aydın, Abdi İpekçi Spor Salonu'na maç için gittiğini, maçtan 15 dakika önce olayların başladığını belirterek, Kızılyıldız taraftarının kendilerine taş gibi cisimler attığını ve herhangi birinin yaralandığını görmediğini söyledi.

Müşteki Bojana Jankelic'in avukatı Rufai Taştan, olay yeri görüntülerinde bulunan ve Sırbistan'da oturan kişilerin tanık olarak dinlenilmesini, bunun da uluslararası yollarla yapılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, dinlenilmeyen tanıkların zorla getirilmesine, olay yeri görüntülerinde bulunan ve Sırbistan'da oturan kişilerin tanık olarak dinlenilmesi durumunun uluslararası yollarla yapılmasının isim ve adreslerinin tespitinin imkansız olduğundan reddine karar verdi.

Mahkeme, tutuklu sanık Kadri Aktaş'ın tutukluluk halinin devamına hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşma nedeniyle adliye çevresinde güvenlik önlemi alındı.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Sırbistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu müşteki olarak yer aldı.

İddianamede, 21 Kasım 2014'te Zeytinburnu'ndaki Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Galatasaray ile Kızılyıldız takımları arasında basketbol maçı olduğu, maç öncesinde her iki takımın taraftarları arasında olaylar çıktığı belirtiliyor.

İddianamede, polislerin olayı yatıştırmasından sonra sanıklar Kadri Aktaş, Volkan Sarı, Serhan Yücel Aydoğmuş, Çağatay Hız, Atakan Bodan, Gökhan Yıldız ve Yusuf Velioğlu'nun da aralarında bulunduğu bir grubun, maktul Marko Ivkoviç ile yanındaki birkaç kişiye saldırdıkları anlatılıyor.

Olayların yatışmasından kısa bir süre sonra ortalığın yeniden karıştığı kaydedilen iddianamede, olay şu şekilde aktarılıyor:

"Şüphelilerin bulunduğu grubun, maktul Marko Ivkoviç ile arkadaşlarına saldırıda bulundukları sırada, şüphelilerden Kadri Aktaş'ın, elinde bulunan ve ele geçirilemeyen bir bıçakla Ivkoviç'e doğru yöneldiği, maktulün de Aktaş'ı burnuna yumruk atarak yaraladığı, kendisine yumruk atılmasının ardından sanık Kadri Aktaş'ın haksız tahrik altında bıçak darbesiyle maktulü kasten öldürdüğü ve Ivkoviç'in Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda 0.19 promil alkollü olduğu anlaşılmıştır.''

Diğer sanıklar Volkan Sarı, Serhan Yücel Aydoğmuş, Çağatay Hız, Atakan Bodan, Gökhan Yıldız ve Yusuf Velioğlu'nun ise maktul ile yanındakilere saldırdıkları belirtilen iddianamede, bu 6 sanığın "kasten öldürmeye iştirak" ettiklerinin tespit edildiği kaydediliyor.

Maktule ait kan lekesinin Kadri Aktaş'ın pantolonunda bulunduğu ifade edilen iddianamede, Aktaş'ın kasten öldürme eylemini gerçekleştirdiği yönünde savcılığın herhangi bir tereddüdünün kalmadığı ve tüm sanıkların eylemlerini haksız tahrik hükümleri altında yaptıkları anlatılıyor.

İddianamede, sanıklar Kadri Aktaş, Volkan Sarı, Serhan Yücel Aydoğmuş, Çağatay Hız, Atakan Bodan, Gökhan Yıldız ve Yusuf Velioğlu hakkında "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AA

Okunma Sayısı: 1228
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı