"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şok intiharın sebebi umutsuzluk

13 Ocak 2022, Perşembe
Tıp öğrencisi Enes Kara’nın intiharı iyi analiz edilmeli; ideolojik saptırma ve çarpıtmalarla istismar edilmemeli.

“ATEİST OLDUM, DİNDEN ÇIKTIM”

Enes Kara bir inanç krizine girmiş. “Ateist oldum, dinden çıktım” diyor. Sorularına muhataplarından ikna edici cevaplar alamadığını belirtiyor. Belli ki, ailesi ve çevresiyle ciddi bir iletişim sorunu yaşamış. Onu anlayan birileri karşısına çıkmamış.

FATURA CEMAATLERE ÇIKARILAMAZ

Enes’in yürek yakıcı intiharını yorumlarken, onun intihar öncesi paylaşımlarındaki bu çok karamsar ve umutsuz tabloyu da sorgulamak gerekirken bayat ezberlere dayalı fanatik önyargılarla faturanın cemaatlere yüklenmesi olacak şey değil.

“KİMSE GELECEĞE UMUTLA BAKAMIYOR”

İçine girdiği psikoloji, başarısını da olumsuz etkilemiş. “Alâkam yok tıpa. Notlarım berbat. Kimse geleceğe umutla bakamıyor. Çabalarının karşılığını, Türkiye’nin süper güç olduğunu söyleyip duran aptal insanlar oldukça asla alamayacaksın” diyor.

OHAL İNTİHARLARINDAN NE HABER?

Bu intihar yeni algı ve linç operasyonları için kullanılırken, 15-20 Temmuz sürecindeki hukuksuzlukların cezaevlerinde ve dışarıda yol açtığı, her biri ayrı bir insanlık faciası olan yüzlerce intihar olayının örtbas edilmesi de kabul edilemez.

***

Konuyla ilgili diğer yazıları okumak için tıklayınız:

Kâzım Güleçyüz'ün yazısı: O intiharın perde arkası
Faruk Çakır'ın yazısı: “Bir genç öldü” haberi karşısında...
Ahmet Battal'ın yazısı: Cemaat tedaviye çalışır
Cevher İlhan'ın yazısı: Dinî cemaatlere çarpık bakış

 

Okunma Sayısı: 5049
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    14.1.2022 00:06:32

    Bu hadisede hayatını kaybeden gencimize rabbim rahmet eylesin.Ailesinede sabırlar versin.Ne acıki devleti idare ettiğini sanan ve dini siyasete alet edenler her alanda olduğu gibi şu müessif vefat hadisesinde dahi din düşmanlarının ekmeğine yağ sürmüştür.Yaptıkları yanlışlar nelere sebep oluyor. Birde bu hadiseden post çıkarma hesabında olan kızıl komünist ve ırkçı din düşmanlarının dindarlara salya-sümük saldırmalarını hemde bilmeden,araştırmadan karavana atışlarını görünce ALLAH CC'den milletimize feraset versin ve ülke idaresine gerçek demokratların yolunu açsın diyoruz.

  • mevlüt kılınçkan

    13.1.2022 06:50:00

    Enes Kara'nın ailesine sabrı cemil dilerim. Bu olayla ilgili en insaflı, vicdanlı, güzel yorumları da siz YENİ ASYA'nın yazarları yaptınız. Ayrıca sizlere de bu gayretiniz için teşekkür eder ve başarılar dilerim.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı