"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Soma davası 4. oturumla devam ediyor

19 Ekim 2015, Pazartesi 10:56
Manisa’nın Soma ilçesinde, 301 madencinin şehit olduğu facianın ceza davasının dördüncü oturumunun beşinci celsesi başladı.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde, geçen salı günü başlayan ve dört gün süren duruşma, iki günlük aranın ardından tanık ve mağdurların ifadeleriyle devam edecek. Yoğun güvenlik önlemleri altında başlayan duruşmada aileler, avukatlar ve basın mensupları salona alınmaya başladı.

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Şakran Cezaevi’nden sekiz tutuklu sanık da jandarma ve polisin geniş güvenlik önlemleri altında getirildi.

Facianın ardından başlatılan adli soruşturma sonucunda açılan davada olası kasıtla öldürme, bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüyle birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma, neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama suçlarından 301 kez 2 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası talebiyle haklarında dava açılan tutuklu sanıklar Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, Maden Mühendisi İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, maden mühendisleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık ve Ertan Ersoy, emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik'in de aralarında bulunduğu toplam 46 sanık yargılanıyor.

Okunma Sayısı: 1398
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı