"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘TRT kanun tanımıyor, suç işliyor!’

29 Şubat 2024, Perşembe 20:15
CHP TRT’nin ‘tarafsızlık’ ilkesini yok sayan yayın politikasının ortadan kaldırılması için TBMM’de araştırma önergesi verdi.

CHP önerge ile yerel seçimlere girilen süreçte TRT’nin siyasi partilere eşit sürelerde yer vermediğine dikkat çekerken, gelirleri vatandaşın vergilerinden oluşan TRT’nin tarafsızlık ilkesine uygun kamu yayıncılığına döndürülmesini istedi. TRT’nin Anayasa’yı ve kendi kanununu tanımayarak suç işlediğini söyleyen CHP’nin Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Cebinizdeki telefondan, evinizdeki televizyona, arabanızdaki müzik setine hangisini alsanız TRT’ye binlerce lira pay gidiyor! Ama bu milletin en az yarısını, onların haber alma hakkını yok sayıyor bu TRT! Çünkü artık milletin TRT’si değil, Ak Parti’nin çiftliği olmuş. Gerçek sahibi millet olan TRT’yi de son kez uyarıyoruz. Bu seçimde adil  ve tarafsız yayıncılık yapmaya davet ediyoruz!” diye konuştu. CHP’nin Meclis Araştırma Önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

İstanbul - Sedat Serdar

Okunma Sayısı: 1043
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı