"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tunceli Valiliği önünde şiddetli çatışma

30 Mart 2016, Çarşamba 10:16
Tunceli Valiliği bahçesindeki nöbetçi kulübesine el bombası atan ve silahlı saldırıda bulunan terörist güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Tunceli'de Valilik ve Adliye binasının girişindeki polis noktasına el bombası attıktan sonra ellerinde otomatik silah ve bombalarla içeriye girmeye çalışan 2 teröristten biri çatışmada ölü ele geçirildi. Kaçan diğer teröristin yakalanması için operasyon başlatılırken, öldürülen ve üzerinde iki silah ile el bombaları çıkan teröristin yasa dışı DHKP-C'li Onur Polat olduğu belirlendi.

BOMBA ATIP ADLİYEYE YÖNELDİLER, ÇATIŞMA ÇIKTI

Tunceli'nin Atatürk Mahallesi'nde bulunan Tunceli Valiliği ile bitişiğindeki Adliye binasının girişine saat 08.40'da gelen DHKP-C'li 2 terörist, önce valilik ve adliye binasının güvenliğini sağlayan polis noktasına el bombası attıktan sonra, adliye binası giriş kapısına yöneldi. Bu sırada bina güvenliğini sağlayan güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

TERÖRİSTLERDEN BİRİ ÖLDÜRÜLDÜ

Teröristlerden biri adliye binası önünde ölü ele geçirilirken, diğeri kaçtı. Saldırının ardından kaçan diğer teröristin yakalanması için kentte geniş çaplı operasyon başlatılırken, olay yerine çok sayıda polis ve jandarma özel harekat timi sevk edildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNE GELDİ, OPERASYONU BİZZAT YÖNETTİ

Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen de saldırıdan kısa bir süre sonra bölgeye gelerek operasyonu bizzat yönetti. Çatışmanın ardından güvenlik güçleri bölgede olay yeri inceleme çalışması yaptı.

Tunceli Valisi Osman Kaymak da çatışmadan bir saat sonra valilik binasına gelerek incelemelerde bulundu. Çatışma nedeniyle valilik ve adliye binaları, giriş-çıkışlara kapatıldı.

VALİLİK, TERÖRİSTİN KİMLİĞİNİ AÇIKLADI

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada olayda güvenlik güçlerinden ve halktan yaralanan kimsenin olmadığı belirtildi. Valilik açıklaması şöyle:

"30.03.2016 günü sabah saat 08.40 sıralarında Valiliğimiz ve Adliye binasına yönelik yapılan silahlı ve bombalı saldırı girişimi güvenlik güçlerimizin anından karşılık vermesi sonucu engellenmiş, 10.10.1990 İstanbul Ümraniye doğumlu, Nazimiye Büyükyurt nüfusuna kayıtlı, DHKP/C terör örgütü dağ kadrosundan olduğu değerlendirilen Onur Polat isimli şahıs etkisiz hale getirilmiştir. Şahıs üzerinde 1 adet tabanca, 1 adet uzun namlulu otomatik silah ve el bombaları ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz ve halkımızdan olayda yaralanan olmamıştır. İlimiz terörist unsurlara yönelik düzenlenen operasyonlara devam edilmekte olup; güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir."

DHA

Okunma Sayısı: 2362
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mehmet Özkılınç

    30.3.2016 13:59:13

    Akan her damla kanda sorumluluğu olanların kalplerine merhamett versi.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı