"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Uludere sürecinde yanlış yapıldı

01 Mart 2015, Pazar 11:00
Eski bakanlardan Nihat Ergün; siyasî anılarını içeren bir kitap yazdı. AKP’nin icraatlarını öven Ergün, partisine yönelik eleştiriler de yapıyor. Eski bakan, Uludere sürecinde yanlış yapıldığını da ifade ediyor.

Milli Görüş içinde siyasete başlayan ve AKP’nin kurucu kadrosu içinde yer alan eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hatıralarını kitaplaştırdı.

Uzun süre partisinin yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılığını da üstlenen Nihat Ergün, dünyada insanların teknolojiye dayalı zenginleştiğini ancak Türkiye’de şehir rantlarına dayalı kısa yoldan zenginliklerin olduğunu ve bunun yolunun da açık olduğunu belirtiyor.

Uludere sürecinde yanlış yapıldı

Zaman'ın haberine göre, Uludere olayıyla ilgiliyse partisinin tavrına dair adeta özeleştiri yapıyor Ergün: “… Başlangıçta doğru adımlar atılarak yönetilen bir konu daha sonra yanlış söylemler yüzünden yönetilmesi zor bir meseleye dönüştü. Üzüntü bildirme, taziyeye gitme ve artırılmış tazminat ödemenin ardından, ‘Ama onlar da kaçakçıydı’, ‘Asker sınırda mayına basıyor da bunlar niye basmıyor?’ gibi sözler söylenmesi ilk yapılanları değersiz hale getirdi.”

Mavi Marmara özrü iç siyasetin tüketim malzemesi oldu

Ergün’ün eleştirisi sadece çözüm süreci ve Uludere olayına dair değil. Mavi Marmara olayına da değinerek, Türkiye’nin komplekslerinden kurtulması gerektiğini vurguluyor: “Mavi Marmara olayı nedeniyle İsrail Başbakanı’nın, Obama’nın zorlamasıyla özür dilemesi de ertesi gün Ankara billboardlarında iç siyasetin, hatta iç yerel siyasetin tüketim malzemesi haline dönüştü. Bu önemli ve değerli kazanımlar bu kadar kolayca heba edilmemeli. Bunlar hemen harcanacak kazançlar değildir.”  

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1418
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı