"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargı kararından kaçmak için cingözlük yapılıyor

10 Kasım 2014, Pazartesi 11:56
Hürriyet yazarı Taha Akyol bugünkü yazısında, AKP hükümetini sert sözlerle eleştirdi. Soma'nın Yırca köyündeki zeytinliklerin sökülerek yerine Termik Santral yapılmasını eleştiren Akyol, enerjinin çok önemli olduğunu fakat hükümetin enerji uğruna bu kadar merhametsiz olmaması gerektiğini söyledi.

Adalet vaat ederek, bunu kendisine isim yaparak iktidara gelmiş bir partinin " "Hükümet yargı kararlarını iki yıl uygulamayabilir" diye Meclis'e kanun sevkettiğini hatırlatan Akyol, "İmar" bir medeniyet ifadesi olduğu halde Türkiye'de rant ve beton dehşetinin alarmı oldu! Hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve yargı kararlarının bağlayıcılığı, özgür basının gücü, parti içi demokrasi gibi değerler zaafa uğratılırsa neler olabileceğinin örneklerini yaşıyoruz... Allah beterinden saklasın!" ifadelerini kullandı. 

Akyol'un yazısının ilgili kısmı şöyle: 

TERMİK SANTRAL

Türkiye'nin enerji bağımlılığı belli. Yarım saat elektrik kesilse hayat felç oluyor. Elbette yerli kaynakları atıl bırakamayız. Bunun için ben nükleer santrallara taraftarım.
Zeytinliğin sökülmesi de kömür santralı için...
Fakat enerji uğruna bile devlet, devleti yöneten iktidar bu kadar merhametsiz olmamalıdır! 
Yargı kararından kaçma konusunda bu kadar cingözlük yapılabilmesi insanı dehşete düşürüyor. "Adalet" vaat ederek, bunu kendisine isim yaparak iktidar olan partinin, "Hükümet yargı kararlarını iki yıl uygulamayabilir" diye Meclis'e kanun sevk edebildiğini hatırlıyor insan, ister istemez.
"İmar" bir medeniyet ifadesi olduğu halde Türkiye'de rant ve beton dehşetinin alarmı oldu! 
Hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve yargı kararlarının bağlayıcılığı, özgür basının gücü, parti içi demokrasi gibi değerler zaafa uğratılırsa neler olabileceğinin örneklerini yaşıyoruz... Allah beterinden saklasın!

Yazının tamamını okumak için tıklayınız

Okunma Sayısı: 1739
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı