"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargıda zihniyet değişmeli

18 Kasım 2019, Pazartesi 21:08
Gazeteci ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ‘Haber verme ve eleştiri sınırlarını aşmayan düşünce açıklamaları’nın suç olmaktan çıkarılmasının da yer aldığı yargı paketinin Mecliste kabul edilişinin birinci ayında gelişmeleri değerlendirdi.

Siyasi iktidarın aldığı kararla ekonomik krizle ilgili tespitler yapan, sorunların nasıl çözüleceğine işaret eden gazeteciler, yazarlar hakkında soruşturmalar ve yargılamalar başlatıldığını hatırlatan Çakırözer, hükümetin sorunları çözmek yerine gazetecileri ve yazarları hedef aldığını söyledi. Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, yargı paketinin kabul edilmesinin ardından değerlendirdiği bir aylık tabloyu, “1 aylık yargı reformu özgürlük getirmedi. ‘Bundan sonra haber yapmak suç olmayacak’ dediler, biz de ‘Yargıda zihniyet değişmeden hiçbir şey değişmez’ dedik. Savcılar ve hakimlerin haberleri, eleştirileri otomatik olarak suçlama alışkanlıkları var. Devlet kurumlarının, kuruluşlarının, bakanlıkların sorunları çözmek yerine, sorunlara işaret edenleri cezalandırma alışkanlıkları var. Bu alışkanlıktan vazgeçilmeden yargıda yapılacak hiçbir reform haber ve eleştiriyi özgürleştirmeyecek” ifadeleriyle eleştirdi.

Okunma Sayısı: 1818
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ihsan

    19.11.2019 11:12:18

    bu yargı ile ne terör biter nede din düşmanları

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı