"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni bir göç dalgası yaşanabilir

22 Eylül 2019, Pazar 14:50
ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye’nin kuzeybatısında 3 milyon evinden olmuş insan olduğunu ve Suriye ordusunun bölgeyi kontrolüne alması durumunda yeni bir göç dalgası yaşanabileceğini ifade etti.

Türkiye’nin Heyet Tahrir el-Şam’ı dizginlemekte zorlandığını ifade eden Jeffrey, Türkiye’nin hedefli operasyonlarına karşı olmadıklarını söyledi. Jeffrey, Suriye ordusunun Suriye’nin kuzeybatısını bir şekilde geri alması durumunda 3 milyon sığınmacının Türkiye’ye yönelebileceğini ve bunun ülkenin güneydoğusunu “destabilize edebileceğini” söyledi. Jeffrey, bu sığınmacıların potansiyel olarak Avrupa’ya yönelme ihtimali olduğunu da söyledi. The Defense Post’a konuşan Jeffrey, ABD’nin Rusya’nın Suriye lideri Beşir Esad’a destek vermesini durdurmak için çok şey yaptığını da ifade etti. T24’ün haberine göre, Jeffrey, Washington’ın Moskova’ya sert yaptırımlar uyguladığını hatırlatırken, Rusya’ya kendi yaptırım programını uygulayan Avrupa Birliği ile yakından çalıştıklarını belirtti. Tecrübeli diplomat, Esad’a para akışı sağlayabilecek bütün kanalları da engellediklerini dile getirdi.

Okunma Sayısı: 1540
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı