"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YPG'li teröriste 9 yıl hapis cezası

15 Ağustos 2018, Çarşamba 13:06
Zeytin Dalı Harekatı sırasında Afrin'de yakalanan YPG'nin sözde köy sorumlusu "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Zeytin Dalı Harekatı sırasında Afrin'de yakalanan ve tutuklandığı Hatay'da, hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan terör örgütü YPG'nin sözde köy sorumlusuna 9 yıl hapis cezası verildi.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan Muhammed Diy Ş. (62) tutuklu bulunduğu Hatay T Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, avukatı salonda hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı ise esas hakkındaki mütalaasında sanığın terör örgütüne üye olduğu, telefonunda YPG/PKK üniformalı fotoğrafının bulunduğu, iddianamede belirtildiği üzere köy halkından alınan bilgiler ve yapılan araştırmalarda da sanığın söz konusu köyün YPG/PKK sorumlusu olduğunun anlaşıldığından 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti de sanığın üzerine atılı suçu işlediği gerekçesiyle 9 yıl hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

 

AA

Etiketler: mahkeme, avukat, YPG, terör, Suriye, hapis
Okunma Sayısı: 930
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı