"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zulme alışmak en büyük felaket

12 Şubat 2021, Cuma 00:40
YAZAR MUHAMMED EMİN YILDIRIM: NE YAZIK Kİ, YANLIŞ VE ZULME KARŞI SESSİZ KALMAYA ALIŞTIK.

5-10 SENE ÖNCE OLSAYDI...

“Bugün Doğu Türkistanlıların yaşadıkları 5-10 sene önce olsaydı, bütün STK’larımız, cemaatlerimiz ayağa kalkardı. Ancak üzülerek söyleyelim ki biz günaha, yanlışa, zulme sessiz kalmaya alıştık. Şerre alışmak ve içselleştirmek en büyük felâkettir.”

TARİH ASLA UNUTMAYACAK

“Bir toplum, haksızlıklara karşı gösterdiği tepkiler oranında canlıdır. Onca adaletsizlik ve haksızlık bir tarafa, Doğu Türkistanlıların ailelerinden haber almak için başlattıkları insanî eylem engellenirse tarih bunu asla unutmayacaktır.”

***

Zulme alışmak en büyük felâket

Araştırmacı yazar Muhammed Emin Yıldırım, “Üzülerek söyleyelim ki biz günaha, yanlışa, zulme sessiz kalmaya alıştık. Şerre alışmak ve içselleştirmek en büyük felakettir” dedi.

Siyer Vakfı kurucusu araştırmacı yazar Muhammed Emin Yıldırım, Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmüne Türkiye’de sessiz kalınmasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yıldırım, “Bugünlerde Doğu Türkistanlıların yaşadıkları 5-10 sene önce olsaydı, bütün sivil toplum kuruluşlarımız, cemaatlerimiz ayağa kalkardı. Ancak üzülerek söyleyelim ki biz günaha, yanlışa, zulme sessiz kalmaya alıştık... Şerre alışmak ve içselleştirmek en büyük felâkettir” dedi. 

Tarih asla unutmayacak

Toplum olarak yaşanan adaletsizliklere göz yummamamız gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, “Bir toplum, haksızlıklara karşı gösterdiği tepkiler oranında canlıdır. Yaşanan onca adaletsizlik ve haksızlık bir tarafa eğer Doğu Türkistanlıların ailelerinden haber almak için başlattıkları bu insanî eylem engellenirse tarih bu engellemeyi asla unutmayacaktır...” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 3722
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Feyzullah Ayhan

    12.2.2021 10:48:19

    Malesef toplum olarak istisnalar olmakla birlikte müdahinlik ve nifak perdesine büründük.Toplum, sarayı ve saray meskunu müstebid tek adamı örnek almış durumda. Tek adam Çin ile bilemediğimiz gizli ilişkilerinden dolayı ve görünmez ortağı Perinçek'i incitmem hesabına dilsiz....... kesilmiş. Toplum da aynen onun gibi zulme karşı lal olmuş saraydan gelmesi muhtemel menfaat için. Ayrıca mukaddesata yönelik mazide ki şuurlu, haysiyetli duruşumuzu da kaybettik. Hayra alamet değil ama Allah encamımızı hayr eylesin

  • Mehmet Emin Kasım

    12.2.2021 08:47:48

    Hocamıza başta Doğu Türkistanda yaşanan mezalime her zaman ses verip mazlumun sesi olması orada yaşanan zulmü alim sıfatıyla diliyle düzeltmeye çalışması cihetiyle mazlum coğrafyanın mağdurları olan bizler hocamıza müteşekkiriz ondan ve bu davayı her daim duyuran Rabbim ebeden sizlerden Razı olsun...

  • Hüseyin İlhan

    12.2.2021 08:05:57

    Muhterem M.Emin Yıldırım şu anki toplumumuzun manevi alandaki dejenerasyonu ve çöküşü için dikkat çekici bir açıklama yapmış,kendilerini tebrik ediyorum. 28 ŞUBAT Zulmünü yapan siyasetçilere karşı(Ecevit,Yılmaz ve BAHÇELİ)tenkitlerimi yaptığımda bu liderlere muhabbeti olanlar ekonomik nedenler diye karşı çıkarken bizler 'Biz manevi alanda yapılan zulme karşıyız,diyor ve bugünkü iktidarda bu nedenle milletten teveccüh görüp iktidara geldiler.Yoksa bunlar ülkede yıllardır yaptıkları siyaset ve bağlı oldukları siyasi anlayış malumuydu milletin. Bugün gelinen noktada DİN VE MİLLİ SEVGİ İSTİSMARCLARI cemiyetin birlik ve beraberliğini sağlayacak bir dayanışma ruhunu nasıl yokettiğini gösteriyor. Evet ey akıl,vicdan ve insaf sahipleri gelin zalimle bir ve beraber olan,onun zulmüne destek olanalra payanda olmayın.Zira bu hal sizide vebal altına sokuyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı