"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Bediüzzaman’ın ifâdeleri kulak ardı edilebilir mi?”

Orhan GÜLER
07 Haziran 2022, Salı
Din bu memlekette ortadan kaldırılmak istenirken Risâle-i Nur vasıtasıyla dindar nesiller yetişti. / Demokrat siyâsetçilerse düzene müdâhale etmeden dindarların önünü açtı; o rahatlıkla her fikir boy gösterdiği gibi “Siyâsalcılar” da iktidarı gördü... (Ömer Faruk Özaydın – 08 May’22 Pazar)

*

Ülkemizde ve İslâm dünyâsında Müslüman kitleler[in], istibdat idârelerinin ağır kayıtlarından kurtulmak için Üstad Bediüzzaman’ın Kur’ân’ın çağımıza yönelik mesajını ortaya koyan görüşlerine itibar etmeleri gerekmektedir. Aksi hâlde onlar[ın], ülkemizde olduğu gibi “dindar” kimlikli müstebit idârelerin ağır ve zalimâne baskıları altında yaşamak zorunda kalmaları muhtemeldir! (İbrahim Ersoylu – 13 May’22 Cuma)

*

Üstad Bediüzzaman’ın “Vatan, millet ve İslamiyet için Demokratlara duâ ediyorum.” meâlinde tespitleri vardır. Bâzı dostlar bu mesajları görmezden gelerek, demokratlıkla alâkası olmayan partiler için duâcı olup onlara nokta-i istinat olabiliyorlar! / “Ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam!” diyen Üstad’ın ifâdeleri kulak ardı edilebilir mi; hürriyetleri gasp eden darbecilere ve adâleti, hürriyetleri hiçe sayan sivil müstebitlere nokta-i istinat olunabilir mi?.. (Hüseyin Gültekin – 16 May’22 P.tesi)

*

 (...)Bediüzzaman’ın Ahrar ve Demokratlara olan (...) dostluk ve yakınlığı hayatının sonuna kadar devam etmiş[,] 1948’den sonraki “Üçüncü Said” devresinde zirveye çıkmıştır. (M. Latif Salihoğlu – 20 May’22 Cuma)

*

Bediüzzaman’ın başta “Münâzârat,” “Sünuhat,” “Hutbe-i Şâmiye,” “Divan-ı Harb-i Örfî,” “Şualar,” “Emirdağ, Kastamonu, Barla Lahikaları”nda, hattâ “Mektubat,” hattâ İhlâs Risâlelerinde ortaya koyduğu içtimâî ve siyâsî ölçüleri okudunuz mu? Birlikte müzâkere, mütalâa ettiniz mi? Anladıysanız kabûl ettiniz mi?.. / Eğer kabûl ettiyseniz neden “Üstad ‘Euzubillahi mineşşeytani vessiyâset / Şeytan’dan ve siyâsetten Allah’a sığınırım!’ demiş ve siyâsetin hiçbir yönüyle ilgilenmemiştir!” diyorsunuz; buna inanıyorsanız siz niçin uymuyorsunuz da boğazınıza kadar siyâsete gömüldünüz ve biz Risâle-i Nur ölçülerini nazara verirken niçin hop oturup hop kalkıyorsunuz? / İnsanları aldatmanın vebâlinden nasıl kurtulacaksınız?.. (Ali Ferşadoğlu – 21 May’22 C.tesi)

*

Zenginlik gerçekte nedir? “Mal ve para çokluğu” mu, “iktisat ve kanaate riâyet” mi?.. / Anlaşılan o ki Üstad’ın zenginlik tanımı farklı! “En fazla mal ve para[ya] sâhip olmak” şeklinde değil, “en az şeye muhtaç olmak” olarak anlıyor ve yaşıyor... (Cenk Çalık – 23 May’22 P.tesi) 

*

Bu zamanda Bediüzzaman Hazretlerinin ifâdesiyle “ancak yalnız kalb-i millet hükmünde olan meclis-i meb’usan ve fikr-i ümmet makamında olan meşveret-i şer’î ve seyf ve kuvvet-i medeniyet menzilinde bulunan hürriyet-i efkâr o devleti taşıyabilir ve idâre ve terbiye edebilir.” [Eski Said Dönemi Eserleri, Hürriyete Hitap, s. 96.] / Tek kişi veya zümre[,] devleti taşıyamaz. (Süleyman Kösmene – 27 May’22 Cuma)

***

Not: Yukarıdaki “Yeni Asya yazarlarından Nur’lu tespitler,” gazetemizin 01-31 Mayıs 2022 tarihli nüshalarından derlenmiştir. 

Okunma Sayısı: 1327
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Cenk Çalık

    7.6.2022 10:04:29

    MaşaAllah barekaAllah! Bu ay ağırlık olarak Risale-i Nur külliyatındaki demokratlık, siyasi ve içtimai mevzuları yazarlarımız veciz bir şekilde ifade etmişler. Herkesin emeğine, yüreğine sağlık. Baki selamlar.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı