"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

% 80 zam hangi vicdanla bağdaşır?

24 Eylül 2020, Perşembe 17:00
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, zorunlu deprem sigortasının ücretinde geçen yıla göre yüzde 80’i bulan rekor artışı Meclis gündemine taşıdı.

Bulut, “Yeniden değerleme oranı yüzde 22,58 olarak belirlenmişken, pandemide kamunun ürettiği bir hizmete yüzde 80’e yakın zam yapması hangi vicdanla bağdaşmaktadır?” diye sordu. CHP’li Bulut, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde zorunlu deprem sigortasına yapılan artışı gündeme getirdi. Sigorta bedelinin milyonlarca vatandaşın pandemi sebebiyle gelir kaybına uğradığı bir dönemde artmasını eleştiren Bulut, “2020 yılına ilişkin artış oranının yüzde 20 düzeyinde olmasına karşın son günlerde zorunlu deprem sigortasını yenileyen vatandaşlar rekor düzeydeki fiyat artışlarıyla karşılaşmaya başladı” dedi. Bulut, TÜİK’ in açıklamalarına karşın enflasyon yüzde 12 iken zorunlu deprem sigortası poliçelerinin geçen yıla oranla neden yüzde 80’lere kadar zamlandığının açıklanmasını istedi. 

Ankara - anka

Okunma Sayısı: 3931
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hamza

    25.9.2020 12:25:01

    Açık Lise kayıt ücretleri de 30 TL'den 50 TL'ye çıkmış. Yani %66 zam !!!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı