"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP Genel Başkan Yardımcısı: Ranta bulaşanların ilişiğini keseriz!

19 Şubat 2016, Cuma 15:05
Yerel yönetimlerden sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Ranta bulaşan ve akçeli işlere giren başkanın partiyle ilişiğini keseriz." dedi.

Özhaseki, yerel bir televizyon kanalındaki programa katılarak, gazetecilerin sorularını cevapladı.

AKP'li belediye başkanlarını uyaran Özhaseki, "Onları yakından takip ediyoruz. Anket ya da başka değerlendirmeler yaparak karne veriyoruz. AK Partili belediyeler, hizmet belediyeciliğini kesinlikle baz kabul etmeliler. İdeolojik belediyecilik yapmamalılar. İkincisi, hiç kimse arasında ayrım yapmayacaklar. Siyah beyaz, Alevi Sünni, Türk Kürt demeyecekler. Allah’ın yarattığı insana hizmet edecekler. Bizim affetmeyeceğimiz hususlardan birisi de imar konusunda birisine başka, diğerine başka davranılması. Bu konuda bir şikayet geldiğinde, partiden atılması için yeterli. Ayrıca imar dışında başka akçeli işlere girildiğinde, partiyle ilişkisini keseriz. Parti olarak bundan önce bir iki kişinin ilişkisini kestik. Yine bazı isimlerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Söz konusu yapılan iş akçeliyse affı kesinlikle yok. Biz bu kişilere ceza davası açmıyor, yargılamıyoruz. Belgeye, bilgiye ya da hukuki sürece kesinlikle bakmayız. Buna vicdanen kanaat getirdiğimiz anda ilişkimizi keseriz. Bu kadar net.” diye konuştu.

TERÖRE DESTEK VERDİĞİ SAPTANAN BELEDİYELER

Teröre destek verdiği belirlenen belediyelere kayyum atanması tartışmalarına değinen Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, "Güneydoğu’daki belediyelerin bütçelerinin çoğunluğu, vergilerden oluşan paylardır. Bu bizim alnımızın akıyla kazandığımız helâl kazancımızdır. Kendi oluşturdukları bütçe yok, bütçelerinin de büyük kısmını personel giderlerine ayırıyorlar. Diğer belediyeler, yüzde 15-20 arası personel giderleri gösterip çoğunu yatırım için ayırıyor. İyi niyetli belediye başkanı bunu yapar. Ellerindeki iş makineleriyle teröre yataklık yaparak, çukurlar kazarak olmaz. Madem halk bunları seçimle getirdi, buralarda halka eziyet mi edeceksiniz? Bir gemide bin kişi var. Alttan biri gemiye delik açıp batırmaya çalışıyor. Gemi kaptanının yapması gereken tek şey, o imkanları ellerinden almaktır. Görevini kötüye kullananlar için yapılacak olan şeyler farklıdır. Hata yapan insanlar için kanun bellidir. Biz, keşke insanlar hata yapmasalar, ideolojik belediyecilik yapmasalar diye temennide bulunuyoruz. Tavrımız bellidir, teröre destek verenlerin yetkilerinin elinden alınması gerekir.” dedi.

 

Okunma Sayısı: 1375
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    19.2.2016 17:44:23

    :))))

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı