"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Asıl destek yabancı çiftçiye

23 Nisan 2021, Cuma 18:00
DEVA Partili Birol Aydemir, vatandaşa yapılan patates-soğan dağıtımında açıklanan rakamlardaki çelişkilere dikkat çekerek, desteklerin yabancı ülkelerin çiftçilerine verildiğini ileri sürdü.

Aydemir, “Patates-soğanlar üreticinin maliyetinin altında fiyata alındı. Maliyeti 90 kuruş ila 1 TL arasında olan patatesin kilosu 60 ila 85 kuruşa alınıp dağıtıldı. Yani üreticiden zararına mal alındı. Aynı iktidar ithalatta ne yaptı? Patateste üreticiden aldığının 5 katı fazlasını ithal etti. Mevcut iktidar destekleri yerli üreticimize değil, yabancı çiftçilere veriyor. Tarımda üretim bolluğu olduğunda fiyatlar hemen düşer. Bu iktidar, fiyatlar düştüğünde de üreticinin yanında yer almaz. Fiyat yükseldiğinde ise geçen yıl olduğu gibi depolara baskın yapılır, üretici ve tüccar vatan haini ilan edilir. Sonra ithalat serbest bırakılır, fiyatlar düşer. Bu kısır döngü devam eder. Bunlar tarımda bir plan ve programın olmadığını gösteriyor” dedi.

Okunma Sayısı: 4304
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı