"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Avrupa Birliği bizim başımıza kakmasın'

07 Mayıs 2016, Cumartesi 18:40
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, vize serbestisine ilişkin, "Esasen bu lütuf değildir, aslında bir çifte standart, bir haksızlık ortadan kalkıyor. O nedenle Avrupa Birliği bunu yaparken bizim başımıza kakmasın." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Esnaf ve Sanayi Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere'yi ziyaret ederek, konferans salonunda birlik üyeleriyle bir araya geldi. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, AB ile imzaladıkları vize serbestisi anlaşmasını yürürlüğe koymak istediklerini belirtti.

AB'nin vizeleri kaldırarak, Türkiye'ye lütufta bulunmayacağına dikkati çeken Çavuşoğlu, "Esasen bu lütuf değildir, aslında bir çifte standart, bir haksızlık ortadan kalkıyor. O nedenle Avrupa Birliği bunu yaparken bizim başımıza kakmasın. Aday olmayan ülkelerin bile vatandaşlarına vize serbestisi getirdiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ne eksiği var? Fazlası var, eksiği yok çok şükür." şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, "Biz Avrupa Birliği üyelik sürecimize stratejik bir noktadan bakıyoruz ve Avrupa Birliğini çifte standarttan uzak durmaya davet ediyoruz. AB'yi, Avrupa'yı iyi bilen bir arkadaşınız olarak bunu söylüyorum. 47 ülkenin meclis başkanlığını yapmış bir kişi olarak bunu söylüyorum, çifte standarttan uzak duracaksınız." ifadelerini kullandı.

AA

Okunma Sayısı: 2067
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı