"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan açıkladı: Türkiye'de ne kadar Suriyeli var?

16 Şubat 2016, Salı 14:00
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Suriyeli vatandaşlara yapılan insani yardım harcamalarının yaklaşık 10 milyar dolar olduğunu söyledi.

Ramazanoğlu, “Bunun dışında dünya geneline yaptığımız insani yardım miktarı da 4.5 milyar dolar civarındadır. Bu yardımları milli gelirlere oranla ifade edersek dünyada 1. sıradayız." dedi.

Ramazanoğlu, en son yapılan istatistiklere göre, Suriyelilerin yüzde 80’inin Türkiye’de kalmak istediklerini belirterek, bundan sonraki politikaların bunun üzerine olması gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Sema Ramazanoğlu, Ankara Meyra Palace Otel'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ankara Kalkınma Ajansı ve Suriye Dostluk Derneği işbirliğinde düzenlenen ‘Kalkınmada Girişimci Kadınlar ve Sosyal Etkileşim Konferansı’na katıldı. 

Açılış konuşmalarını yapan Ramazanoğlu, “Konferans sonucunda elde edilecek çıktılar ve yeni düşünceler girişimcilik konusunda tüm kadınlarımıza yol gösterecektir diye düşünüyorum. Bu vesile ile sosyal girişim ve etkileşim arasındaki güçlü bağ ortaya çıkacak ve toplumsal bir farkındalık ortaya çıkacaktır.” diye konuştu. 

TÜRKİYE'DEKİ SURİYELİ SAYISI 2.5 MİLYONU AŞTI

Suriyeli vatandaşların sayısının 2.5 milyon rakamını aştığını vurgulayan Ramazanoğlu, savaşın devam etmesi nedeniyle Suriyelilerin yakın zamanda ülkelerine dönme imkanlarının da bulunmadığını söyledi. En son yapılan istatistiklere göre, Suriyelilerin yüzde 80’inin Türkiye’de kalmak istediklerini kaydeden Ramazanoğlu, bunun sonucunda da bundan sonraki politikaların bunun üzerine olması gerektiğine dikkat çekti. 

'TÜRK İŞÇİSİ BİN 300 LİRA MAAŞ ALACAKSA AYNEN SURİYELİ’DE BİN 300 LİRAYI ALACAK'

Suriyeli vatandaşlara kadın erkek ayrımı yapmadan çalışma izini verdiklerini hatırlatan Ramazanoğlu, “Bir Türk işçisi bin 300 lira maaş alacaksa aynen Suriyeli bir kardeşimizde aynı bin 300 lirayı alacak. Birçok batı Avrupa ülkelerinde farklı ücret uygulamaları vardır. Özellikle göçmen işçilere karşı genellikle daha düşük ücret öderler. Biz burada hak, adalet ve kardeşlik hukuku ne gerektiriyorsa onu yaptık.” ifadelerini kullandı. 

AB’DEN GELECEK 3 MİLYAR AVRO’NUN BİR KISMI ‘GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI’ ÜZERİNDEN KULLANILACAK

Avrupa Birliği’nin (AB) mülteciler için Türkiye’ye sağlayacağı yaklaşık 3 milyar Avro’luk yardımın gerçekleşmesi halinde bunun bir kısmı bakanlık üzerinden ve göç dairesi üzerinden kullanılacağını belirten Ramazanoğlu şöyle devam etti: “Göç sorununu yakından takip etmek bu süreçte en çok mağduriyet yaşayan kadın, çocuk ve engellilerimiz için çalışmalar yürütmek amacıyla 2 hafta önce Bakanlık içerisinde bir ‘Göç Daire Başkanlığı’ kurduk. Avrupa Birliği’nin (AB) mülteciler için Türkiye’ye sağlayacağı yaklaşık 3 milyar Avro’luk yardımın gerçekleşmesi halinde bunun bir kısmı bizim bakanlığımız üzerinden ve göç dairesi üzerinden kullanılacak. 

Biz de bu paranın kullanılması için şu anda yeni projeler yapıyoruz. Bu parayı kadınların, çocukları ve engellilerin eğitimi için harcamayı planlıyoruz. Kadınlarımız için mesleki eğitimi, dil eğitimi ve el becerilerini geliştirebilecek eğitimler verilecek. Çocuklarımız için ise dil eğitimi, savaşın travmasını sarmak için psikoterapi eğitimlerimiz oyun terapilerimiz, eğitim başarılarının artması için de onları destekleyici eğitimler verilecek. Engelliler için de öncelikle standart bakımlarının sağlanması, ardından ise kendi kendilerine yetebilir hale getirebilecek becerilerle beraber istihdama katabileceğimiz yeteneklerini geliştirici beceriler edindirmek istiyoruz.”

'SURİYELİLERE İNSANİ YARDIM HARCAMALARI 10 MİLYAR DOLAR OLDU'

Suriyeli vatandaşlara yapılan insani yardım harcamaları yaklaşık 10 milyar dolar olduğunu bildiren Ramazanoğlu, “Bunu dışında dünya geneline yaptığımız insani yardım miktarı da 4.5 milyar dolar civarındadır. Bu yardımları milli gelirlere oranla ifade edersek Dünyada 1.sıradayız. Yani verirken kendi değerlerimize ve kaynaklarımıza baktığımızda başka verebilecek ülkelere göre daha kısıtlı imkanlarla vermemiz gerekirken verme konusunda onlara göre kat kat ilerideyiz.” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 1577
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı