"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Akdağ: 6 bin personel açığa alındı

13 Ağustos 2016, Cumartesi 13:16
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamuda başlatılan görevden almalar kapsamında Sağlık Bakanlığı'nda bugüne kadar 6 bin personelin açığa alındığı açıklandı.

Sağlık Bakanlığı'nda çalışan ve Fethullah Gülen ile bağlantılı olan personelle ilgili çalışmaların sürdüğünü de belirterek "Bu terör örgütüyle ilişkisi olan personel konusu Bakanlar Kurulumuzun en önemli ana konularından birisi son bir aydır. Devlet içine sızmış bu çete unsurlarını temizleyeceğiz" dedi.

Erzurum'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdağ, yapılan incelemeler sonucunda açığa alınan 6 bin personelin kaçının memurluktan uzaklaştırılacağının netleşeceğini de belirtti.

YÖK: 5 bin 342 personel görevden uzaklaştırıldı

Dün ise Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturma kapsamında 5 bin 342 personelin görevden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

YÖK'ten yapılan açıklamada hakkında işlem başlatılan akademik ve idari personelin sayısının toplamda 6 bin 792 olduğu belirtilmişti.

YÖK, ayrıca darbe girişimi sonrası ilan edilen üç aylık Olağanüstü Hal (OHAL) sonrası, Başbakanlık'ın ilgili kararıyla Yükseköğretim Kurulu bünyesinde OHAL komisyonu oluşturulduğunu kaydetti.

BBC Türkçe

Okunma Sayısı: 2596
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı