"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Darbecilerin ismini ağızlarına alamıyorlar"

28 Mayıs 2022, Cumartesi 23:43
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümü vesilesiyle yapılan paylaşımlara, özellikle de kimi siyasi parti genel başkanlarının paylaşımlarına verilen tepkilere bakınca üzülerek ifade etmek isterim ki Türkiye’de ‘darbecilik ruhu’ darbecilerin çocukları/ torunlarından başlayarak yaşıyor” dedi.

Uysal, “Kimi eski komutanlar ve darbelere zaten sempatiyle bakan sol çevrelerin dışında özellikle ‘milliyetçi’ olarak kendilerini adlandıranların darbeyi psikolojik savunma refleksiyle meşrulaştırma gayretleri çok daha belirginleşmiş! Yassıada’nın ruhunu öldürmüş Sayın Erdoğan, sözüm ona 27 Mayıs darbesini lanetliyor ama darbecilerin ismini ağzına alamıyor!” değerlendirmesinde bulundu.

DP Lideri Uysal, bir başka üzüntüsünün de darbecilerin çocukları, torunlarının cüretkârlıkla siyaset yaparken darbeler nedeniyle acılara maruz kalmış ailelerin çocuklarının siyasetten uzak durmaları olduğunu söyledi. 

Etiketler: darbeci, isim
Okunma Sayısı: 2006
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı