"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Değişime ihtiyaç var

12 Ağustos 2022, Cuma
Demokrat Parti (DP) Sözcüsü Neslihan Çevik, bütün krizlerin sonunda siyasi ve dünya görüşü fark etmeksizin yaygın toplumsal tabanlar dip dalga değişim talebi olduğunu belirterek, “Bir kırılma noktasındayız. Bu noktadan sonra Türkiye bir daha parlamenter sistemden vazgeçmeyecektir” diye konuştu.

FATİH KARAGÖZ - ANKARA

Foxttv’nin canlı yayınında konuşan DP’li Çevik, “O gün bugün. Demokrasiyi gerçekten içselleştirmiş, ne kadar kıymetli olduğunu anladığımız, merkeziyetçi yönetimin aslında bizim kodlarımıza uymadığını gördüğümüz nokta burası. Her toplumsal olgu kendi krizi meydana getiriyor. Tek adam sistemi de kendi krizi meydan getirdi. 2017’den beri biz bunu gördük. Millete verilen vaatler bürokrasi azalacak, işler daha hızlı ilerleyecek denildi vatandaş tercihi yaptı. Aldığı sonuç geldiğimiz durum. Bu anlamda bunu tecrübe etmek Türkiye’nin bundan sonraki demokrasi yarışında daha sağlam bir yere gitmesini sağlayacak. Nitekim 6’lı masanın da derdi bu” dedi.

TÜRKİYE’NİN DEMOKRASİ SINAVI 

Türkiye’de yaşanan krizden sonra bir toplumsal mutabakat oluştuğunu da söyleyen Neslihan Çevik, “ Bu toplumsal mutabakat 6 liderin bir araya gelmesiyle bir siyasi reflekse dönüştü. Bütün krizler birikirken seçimler yaklaştığı için insanlar sakin. Artık seçim Türkiye’nin geleceği için bir garantör olarak düşünülüyor. Çünkü bir değişim ihtiyacı var. Araştırmalara göre gençlerin yüzde 72’si yeni bir cumhurbaşkanı istiyor. 20 sene yetmez mi? Dünya değişiyor, insanlar yaşlanıyor. Yaşlandıkça algılarımız belki yenidünyayı tam kavrayamıyor. Daha genç liderler daha dinamik bir Türkiye. Toplum artık bundan taviz vermeyecek. Bu bizim demokrasi sınavımız” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 1126
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı