"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gensoru önergesi gündeme alınmadı

24 Mart 2015, Salı 21:38
TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin "Süleyman Şah Türbesi" operasyonu kapsamında Bakanlar Kurulu hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'daki görüşmelerde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da söz aldı.

Yılmaz, TBMM'de 2014 yılında kabul edilen hükümet tezkeresinde, Süleyman Şah Saygı Karakolu'na dönük güvenlik riskinin arttığının açıkça belirtildiğini ve gerekli durumda sınır ötesi müdahale yetkisi alındığını anımsattı.

İsmet Yılmaz, uluslararası hukuktan doğan hakların saklı kalması kaydıyla hükümet tarafından, herhangi bir provokasyona fırsat vermemek için Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki manevi değeri yüksek ecdat yadigarı emanetlerin, geçici olarak Eşme köyü sınırları içinde kalan ve güvenlik güçleri tarafından koruma altına alınan bir yere taşınmasına karar verildiğini dile getirdi.

"Türkiye'nin caydırıcılığının en güzel göstergesi"

Yılmaz, hükümetin aldığı yetki kapsamında, Türkiye'yi Ortadoğu'da bir savaş bataklığına sokmamak için en doğru tedbiri aldıklarını vurguladı. 

Gensoru önergesinde "hak ve menfaatlerimize yönelik tehditler karşısında savunma ve caydırıcılık yeteneğinin etkisizleştiği" iddiasında bulunulduğunu belirten Yılmaz, bunun doğru olmadığını ifade ederek, "Terör örgütü gerek Irak'ta gerek Suriye'de kutsal sayılan her türbeyi tahrip ederken, yıkarken Süleyman Şah Türbesi'ne dokunamamışsa bu, Türkiye'nin caydırıcılığının en güzel göstergesidir" diye konuştu.

Yılmaz, "Şah Fırat Operasyonu nedeniyle Bakanlar Kurulu hakkında bir gensoru önergesi vermek, tarih gösterecektir ki verenlerin ayıbı olarak kalacaktır."

Önerge sahiplerinden MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da, Türk milletinin bir tehdit karşısında tabanı yağlayıp kaçacak bir millet olmadığını, tarihte bunun örneklerini asla bulunamayacağını söyledi.

"Devletimiz de milli ve manevi emanetlerini savunamayacak kadar temelsiz, onursuz, sıradan bir devlet değildir" diyen Korkmaz, "Ne var ki AKP Hükümeti, vatanın her köşesinde bayrağımızın indirilmesine seyirci kaldığı gibi Süleyman Şah Türbesi'nde de seyirci kalmış, vatanımızın her köşesini PKK teröristlerine teslim ettiği gibi Suriye'deki vatan toprağını da IŞİD adlı terör örgütüne teslim etmiştir" görüşlerini öne sürdü. 

HDP Grubu adına söz alan Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise Türkiye'yi yönetenler o sandukayı alıp Türkiye'ye kaçırmak zorunda kalmamışsa, bu utançla malul olmaktan son anda kurtulabilmişlerse, bu, orada kendilerinden terörist diye bahsedilen Rojava yönetiminin idaresi ve yönetici partisi PYD sayesindedir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da, "Hiçbir kurum eleştiriden vareste değildir ama her eleştirinin yeri, zamanı, jesti vardır. Genel Kurul'da hükümete yönelik olarak açılmış bir gensoru üzerine konuşurken, konuşma hakları bulunmaya askeri temsilcilere karşı mevcut jest ve tavır içerisinde yapılmış olan bu hareketi şiddetle reddediyorum. Bu, asla bir eleştiri olarak görülemez" dedi.

Eroğlu hakkındaki gensoru önergesi de kabul edilmedi

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hakkında "İhalelerde Kamu Menfaatini Korumadığı, İstanbul’daki Bazı Yerleri Rant Alanı Haline Getirdiği, Orman ve Su Varlıklarını Etkin Yönetemediği" iddiasıyla verdiği Gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

AA

Etiketler: gensoru, tbmm, meclis
Okunma Sayısı: 1032
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı