"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Herkes Cumhurbaşkanı dendiğinde haddini bilecek''

08 Şubat 2016, Pazartesi 15:00
Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç arasındaki polemikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın partinin bayrağı haline gelmiş bir isim olduğunu, herkesin Cumhurbaşkanı denildiğinde haddini bilmesi gerektiğini söyledi.

Zeybekci, Arınç'a yönelik parti içinde ve sosyal medyada "hain" şeklindeki tepkileri ise refleks olarak yorumladı.

'CUMHURBAŞKANI DA İNSANDIR, BAŞTAN AYAĞA HATALAR DA VARDIR'

Bir gazetecinin, "Parti içinde Cumhurbaşkanı, eleştirilemez bir konumda mı görülüyor? Partide 'ağabey' konumunda olan Arınç bile eleştirildiğinde hain ilan ediliyor." şeklindeki sorusu üzerine Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı'nın da bir insan ve fani olduğunu, eleştirilebileceğini ancak bunun içeride olması gerektiğini söyledi. Kendisi için, baştan ayağa hatalarının olduğunu söylediğini, aynı şeyin Cumhurbaşkanı Erdoğan için de geçerli olduğunu vurgulayan Zeybekci,

"Baştan ayağa hatalar da vardır. Eleştirilemez diye bir şey yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız, birebir ortamlarda hiçbirimizin hayal dahi edemeyeceği şekilde kendisinin eleştirilmesini ve kendisiyle ilgili yapıcı eleştiriyi, katkıyı, bunları isteyen insandır. Bir MKYK toplantısında veya bir Bakanlar Kurulu toplantısında, başbakanlığı döneminden biliyorum, saatlerce, hattâ 10-12 saat boyunca oturur, sadece not alır ve dinler. Bunları yaşayan birisi olarak söylüyorum.

Eleştiriye sonuna kadar açıktır ama dedim ya bu partinin kurucusu, bu partinin başbakanı, bu partinin genel başkanı, bu partinin halk tarafından seçilmiş olan bu ülkenin ilk cumhurbaşkanı olan biri. Kamuoyunun önünde, biraz önce benim söylediğim hassasiyetlerle 7 Haziran'a giden, açıktan böyle bir şey olduğu zaman insanların böyle bir hassasiyetleri göstermesi, böyle bir refleks göstermesi de normaldir.

Onun için bunları yapmamak lazım ki parti büyükleri veya partinin ağabeyleri diyeceğimiz insanların da ben çok iyi biliyorum ki onların da gerek parti organlarında gerek hükümetteyken Cumhurbaşkanımız'ı, yani o dönemde başbakanımızı, ülkeyi ilgilendiren konularla ilgili çok büyük cesaretle, çok böyle olumlu bir şekilde katkı verecek şekilde eleştirdiklerinin şahidi benim.

İçeride böyle dişe diş bir mücadelenin olduğunun şahidi benim ama bunu çıkıp da dışarıda yaptığınız zaman bunda bir kasıt var demektir, bir anlam var demektir. Onun içinde bazen böyle refleks ama ben herkesin bu konuyla ilgili dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum, hem böyle konuşanlar hem bu konuşanlara böyle refleks gösterenlere." diye konuştu.

'HERKES CUMHURBAŞKANI DENDİĞİNDE HADDİNİ BİLECEK'

Erdoğan'ın, Türkiye'nin halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatan Zeybekci, "Yüzde 52 ile seçilmiş ve bu ülkenin 80 milyonunu temsil edilen bir cumhurbaşkanı, tabii ki dikkat edeceksiniz. Yıprattığınız bu ülkenin cumhurbaşkanı olur, yıprattığınız bu ülkenin lideri olur. Bunun adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kemal Kılıçdaroğlu da olsa da aynı şeyleri söylerim. Bütün samimiyetimle söylüyorum, başka biri de olsa herkes. Cumhurbaşkanı dendiğinde haddini bilecek, çünkü o Türkiye'nin Cumhurbaşkanı. Bu ülkeyi temsil ediyor, devletin başını temsil ediyor ama diğer taraftan eleştiriler şeyler, beni rahatsız eden şeyler." dedi.

Okunma Sayısı: 1653
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı