20 Ağustos 2026, Perşembe 23:43
Saadet Partisi GİK Üyesi ve Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, son dönemde siyasetçiler, medya kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve cemaatlere yönelik operasyonların toplumda endişe oluşturduğunu belirtti.
Çalışkan “Son dönemde iktidarın politikalarını eleştiren siyasetçiden medyaya, STK’lardan Cemaatlere kadar çeşitli nedenlerle genişleyen operasyon ve baskı görüntüleri toplumda ciddî bir endişe oluşturmaktadır. Hukuk, muhalif olanı susturmanın, toplumsal yapıları sindirmenin veya siyasî mücadelede rakipleri etkisizleştirmenin bir aracı olamaz. Hukuk devletinin asıl sınavı, iktidarın karşısında duran kişi ve yapılar söz konusu olduğunda verilir” dedi.
Ankara - Anka
Okunma Sayısı: 175
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.