"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukukî bir kılıf bulunarak parlamenter sisteme dönülecek

24 Eylül 2020, Perşembe 17:00
AKP’ye yönelik eleştirileri sebebiyle MHP’den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçimlerinde yüzde 50.1 oy alamayacağını belirterek parlamenter sisteme dönülmesi için hukuki bir kılıf bulunacağını iddia etti.

Bir tv kanalına konuk olan eski MHP Ordu Milletvekili Enginyurt, parlamenter sisteme geçişle ilgili bir iddiada bulundu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olarak göreve devam etmesini istediğini dile getiren Enginyurt, “Ama şu anki yapıda yüzde 50.1 hayal. Yüzde 50.1’i alma şansı yok. Yine hukuki bir kılıf bulunacak, hukukî bir gerekçeyle siz isteseniz de istemeseniz de parlamenter sisteme dönüş olacak” ifadelerini kullandı.   

İstanbul - Seyhan Şentürk 

Okunma Sayısı: 2821
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı