"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kamalak: Gerçek gündem terör, işsizlik, adaletsizlik, geçim sıkıntısı...

10 Nisan 2016, Pazar 16:14
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kalamak Türkiye'nin gerçek gündeminin terör olduğunu söyledi.

Mustafa Kamalak, Eskişehir'de partisinin Saffron Hotel'de düzenlediği Bölge Hamle Toplantısı'na katıldı. Toplantı öncesinde gazetecilerle biraraya gelen Kamalak Türkiye'de bugün iki gündem olduğunu, bunlardan birinin halkın gerçek gündemi, diğerinin ise iktidarın ve muhalefetin suni, yapay gündemi olduğunu söyledi. Kamalak şöyle devam etti:

"Halkın gündeminde, gerçek gündemde terör var, işsizlik, adaletsizlik, geçim sıkıntısı var. Peki suni gündemde ne var? Anayasa değişikliği, başkanlık sistemi, dokunulmazlıkların kaldırılması, son zamanlarda polemikvari tartışması var. Bugün en önemli gerçek gündem terör olaylarıdır. Biz dönemin başbakanı şimdiki cumhurbaşkanını ciddi bakımdan uyardık. 'Açılım, barış süreci diyorsunuz. Bu sürecin sonunda Türkiye ya bölünecektir ya da çok büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır' dedik. Yandaş medya bizi topa tuttu." 

Hükümeti Suriye konusunda da uyardıklarını anlatan Mustafa Kamalak, Suriye'ye 15 dakika içerisinde girilebileceğini ancak 15 yılda çıkılamayacağını, çıkıldığında da kol kanadın kırılıp ülkenin bölünme tehlikesiyle karşı karşıya kalınabileceğini söyledi. Bugün iktidarın Suriye politikasını hiç kimsenin desteklemediğini savunan Kamalak, bu konuda geçmişte kendilerini eleştirenlerle ilgili olarak da şöyle dedi:

"Bizi Suriye konusunda eleştirenler en ziyade hacılar, hocalar, müftüler, müezzinler, vaizler oldu. Ben burada yüreğinde zerre miktar iman değil, insaf taşıyan herkese sesleniyorum. Ey hacılar, hocalar sizin kitabınız emretmiyor mu ki; 'İki Müslüman topluluk arasında bir ihtilaf belirdiği zaman onların arasını islah ediniz' demiyor mu yüce kitabınız. İşte biz o emre uyarak oradaki itilafı işin başında halletmek üzere gittik Esad'ı ciddi anlamda uyardık. Bu görüşmenin sonrasında 5 bin siyasi tutuklu serbest kaldı. Bugün iktidarın Suriye politikasını destekleyen Allah'ın bir tek kulu var mı? Doğru yapıldı diyebiliyor musunuz? Şu nettir. Aslında hükümet, parlamento ve saire hepsi söylemeye dilim varmıyor ama masaldır. Tek kişi var. O tek kişi yanıldığı zaman da bir takım vahim hatalar da karşımıza geliyor"

Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesiyle ilgili olarak da Kamalak, "Rusya'ya dost dedik. Dostun uçağını düşürdünüz. Turizmi mahvettiniz, Antalya'daki narenciye üreticilerini perişan ettiniz" dedi. 

DHA

Okunma Sayısı: 2195
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı