"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Kibir ve enaniyet en büyük engel''

30 Nisan 2022, Cumartesi 16:21
DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftara katılan ve burada konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ramazan ayı, buluşma ayıdır. Bizi Rabbimizle ve birbirimizle buluşturur. Kibir ve gurur, bu buluşmaların önündeki en büyük engeldir. Nefsinin ve enaniyetinin esiri olanlar, kendilerini bizzat kendi kurdukları, görünmez bir hapishaneye hapsetmiş olurlar. İnsan olmak, buluşmak, buluşmayı arzulamak demektir. Yalnızca kendimize benzeyenlerle değil, bizden ne kadar farklı olursa olsun herkesle buluşmayı arzulamak demektir” dedi.

İmamoğlu, ayrıca, “Kamu yöneticisi, farklı akılların, farklı gönüllerin, farklı vicdanların en geniş ortak paydasını arıyorsa gerçek anlamda kamu yöneticidir. Konuşurken ‘demokratik siyaset’, ‘demokratik yönetim’ gibi kavramlar kullanıyoruz ya aslında biraz, ne yazık ki biraz söz israfı yapıyoruz. Çünkü bugünün dünyasında, eğer bir siyaset ya da yönetim tarzı demokratik değilse ne siyasetten ne yönetimden söz edebiliriz. Demokrasi yoksa ortada gerçek anlamda siyasetçi de yönetici de yok demektir” ifadelerini de kullandı. 

Etiketler: kibir, enaniyet, engel
Okunma Sayısı: 2091
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gültekin

    3.5.2022 15:15:40

    Sözlerinizde samimiyseniz, öğrencilere, yaşlılara, çocuklara, yoksullara, yolda kalmışlara, ulaşım bedava yapınız, çünkü bunların ihtiyacı var, köylüye, yem, gübre gibi yardımlarınızdan anlıyoruz ki belediyenizin parası var ki bu yardımları yapabiliyorsunuz. Bu yardımlarınız, Allah içinse, Allah niyetinizi artırsın, yok siyaseten içinse ıslah etsim deriz.

  • Adil Balsalar

    30.4.2022 18:53:29

    Yolunuz açık olsun

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı